Historier fra leiemarkedet

Innhold

 • Innledning
 • Lurt av utleiere
 • Eiendomsselskaper
 • Depositum
 • Mugg og fukt
 • Uhyggelige utleiere
 • Rotter og skadedyr
 • Brannsikkerhet
 • Skumle utleiere
 • Dårlig isolasjon
 • Kjipe utleiere
 • Ulovlig
 • Utilgjengelige utleiere
 • Kontrakter

Innledning

I denne rapporten finner du et utvalg av de verste anmeldelsene på revju.no. Anmeldelsene er skrevet av leietakere fra hele Norge og viser leiemarkedet fra sin verste side. I anmeldelsene finner du alt fra store utleieselskaper som lurer leietakerne sine, til leiligheter som er brannfeller og fulle av skadedyr. De fleste historiene involverer også mugg/fukt på en eller annen måte. Det mest sjokkerende er derimot leietakere som mister mye av depositumet sitt uten grunn og utleiere som aldri tar ansvar for å fikse problemer i leiligheter. På grunn av det store spekteret og utvalget av anmeldelser har vi forsøkt å dele de opp i kategorier. Mange anmeldelser har en plass i flere kategorier og vi har da valgt å plassere anmeldelsen i den kategorien vi føler anmeldelsen fokuserer mest på. Utvalget i denne rapporten er kun fra en samling på 2000 anmeldelser og viser en bekymringsverdig trend. Den kan nemlig indikere at det finnes veldig mange dårlige leieforhold i Norge.

Om revju.no

revju.no er et studentprosjekt som ønsker å bygge opp en database med informasjon om leiemarkedet. Tanken er at det skal bli lettere å vite hva man får når man leier en leilighet. Vi har laget en TripAdvisor for leiemarkedet hvor leietakere kan lese og skrive anmeldelser på alle leiligheter i hele Norge. Anmeldelsene inneholder poeng på ulike parametere (inkludert utleier), tekst, bilder og dato på når leietakeren bodde der. Hver leilighet har sin egen side hvor anmeldelsene akkumuleres etter hvert som folk har leid leilighetene. Det gir fremtidige leietakere muligheten til å lese anmeldelsene før de flytter inn i en leilighet og på den måten unngå unødvendige leieforhold. Vi liker og si at man finner ut hvordan det egentlig er å bo der før man flytter inn. Fordelen er at man får informasjon fra noen som faktisk har bodd der, og de vet om alle tingene som du ikke ser på visning i august (f.eks. mugg og fukt som kommer på vinterhalvåret eller en utleier som egentlig er veldig kjip). Det er mulig at du tenker at dette ikke er nødvendig, men hvis du ser gjennom rapporten finnes det gode muligheter for leietakere å ende opp i ett dårlig leieforhold som er vanskelig/tidkrevende å komme seg ut av. Her er noen eksempler:

 

Søndre gate 25 7010 H0201

Useriøs utleier (Norinvest). Har siden innflytting hatt problemer mer regnvann som kommer inn på rommet mitt. Når det regner som mest, så RENNER det inn 1-2 liter gjerne midt i soverommet. Rapporterte inn dette først i juli/august, per dags dato (20.12) er det enda ikke fikset til tross for flere purringer. I tillegg til andre problemer som: høylytt ventil på soverom, defekt steke/kokeplate på kjøkken, og lytt på tvers av rommene i tillegg til veldig lytt ut mot gata. Hovedproblem er dette regnvannet som gjør at 1/4 av rommet ikke kan/bør brukes i tilfelle det skulle regne eller smelte snø. Rant rett ned på pc’en min de to første gangene.. Dette gjelder 1. soverom, 2. soverom får også litt vann inne til seg, men ikke like mye – «kun» drypp. Soverom 5 har også diverse plager. Bare å søke meg opp og kontakte meg for spørsmål, bør være relativt lett å oppsøke navnet mitt.

 

Credoveita 2 7010 H0202

Kald, mørk og liten leilighet. Mye støy ettersom den lå bak flere nattklubber, folk pissa på inngangsdøra og spydde i søppeldunken samt puttet søppel i postkassa. Luktet konstant hasj i leiligheten. Veldig fuktig også, om en skulle tørke klær måtte en regne på 4-5 dager og selv da var klærne ganske moist. Leiligheten var utrolig lytt og du kunne høre samtaler som foregikk i naborommene. Det var ikke vasket ut da vi tok over leiligheten. Utleier lovte gull og grønne skoger, men kom med halvhjertede løsninger. I tillegg var vi plaget med fuglelopper ettersom det bodde en koloni med duer på taket. Ingen av plantene våre overlevde leiligheten ettersom de enten frøs til døde eller råtnet opp av fuktigheten. Å prøve å sette på varme var hjelpesløst, ettersom det var et hull i veggen, sov med jakke.

 

Sandgata 17 7012 H0102

Elendig vasket før vi flyttet inn, fant både en død rotte, massevis av rotteavføring og et gammelt sexleketøy i skapet på badet. Rotter i skap og vegger, mugg på badet, brannslukningsapparatet er utdatert (produsert i 1994), samtlige vinduer i leiligheten er punkterte, generelt dårlig isolert, vindu på soverommet er alt for lite til å være godkjent rømningsvei.
Utleier er umulig å få tak i, svarer ikke på hverken mail eller telefon. Leiligheten ble leid ut via et utleieselskap (Utleiemegleren). Selskapet svarer for øvrig på forespørsler, men de gjør ingenting med mindre de har samtykke fra eieren av leiligheten som aldri svarer hverken dem eller oss. Den siste dråpen var da en rotte satte seg fast i den ene musefella, dro med seg fella inn i veggen og døde. Vi hadde ikke noen som helst mulighet til å gjøre noe med den uten å rive veggen. Selvfølgelig ingen svar å få fra utleier.

 

Lurt av utleier

Løbergsveien 48 5054 H0000

Huseier utnytter studenter og unge som bor alene hjemmefra for første gang. Depostitum ble ikke satt på en konto, men det ble sendt en faktura på «forskuddsleie» fra hans private firma.
Det var strenge regler blant annet ovenfor røyking på eiendommen. Dette var ikke tillatt og ville koste deg 1000,- i bot uansett om det var inne eller ute. Til tross for dette, røykte en leietaker ved flere anledninger hasj i fellesområde, og ved et tilfelle ble det oppdaget at han og noen kompiser hadde sniffet kokain i fellesområde. Dette tok ikke huseieren på alvor.
Rømningsvei ved Brann var ikke tilstede og ble purret på flere ganger.
Det var 7 soverom fordelt på 2 bad etter avtale, men da jeg flyttet inn etter å ha signert kontrakt, holdt han på å fikse til to ekstra sov i øverste etasje. 9 personer på 2 små bad sier seg kanskje selv at det er lite.
Jeg opplevde at en annen leietaker kom dritings hjem på morgenen og la seg i min seng og oppførte seg upassende. Dette tok jeg opp med utleier og sa jeg ønsket å komme meg ut av kontrakten. Kontrakten var bindende over så så lang tid, men vi inngikk en avtale om at hvis jeg fant ny leietaker og hadde visning før han evt godkjent kom jeg meg ut før uten at det ville påvirke det jeg hadde betalt i forskuddsleie.
Til tross for dette, fikk jeg ikke tilbakebetalt halve summen engang, fordi utleier mente jeg ikke hadde betalt strøm siden jeg flyttet inn.
I annonsen på Finn ble det lokket med gratis strøm de første 3 mnd, så det skulle jeg ikke betale. I tillegg til at jeg ikke skulle betalt for dette, så jeg aldri snurten av en strømregning, og det gjorde ikke de jeg bodde med heller. Det vi fikk tilsendt var en faktura, nok en gang fra hans eget firma, som skulle være for strøm. Da jeg ba om å få se den originale strømregningen ville han ikke svare.

Huseier svarte når det passet han, og når det gagnet han selv. I tillegg var det umulig å få noe særlig informasjon skriftlig, fordi hver gang man skrev en melding eller Mail, ringte han heller enn å respondere skriftlig. Dette gjorde det veldig vanskelig når det kom til å konfrontere han med hans lureri.

Anbefaler på det MINSTE å inngå leierforhold hos Stig Grimstad. Han eier flere boliger i Bergen. Pass opp.

 

Gregus gate 8B 7067 H0101

Høy pris, dårlig beliggenhet i et lugubert område med mye bråk. Dersom du er på visning og utleier sier: «vi har hatt 3 andre som også har vært her og sett på rommet» så er det bare ljug. Han sier det til alle, men sannheten er at han sliter med å få folk til å bo der. Rommene er også veldig lytt, så dere må være enige i stilletid for å få noe som helst form for kvalitetstid.

 

Borgundvegen 295A 6008 H0201

Bodde her i 1 år i forbindelse med bachelorstudiet mitt. Stedet i seg selv er ikke ille og det er et ok sted. Utleieren derimot har jeg dårlig erfaring med. Utleier hadde depositumet på hans eget konto og opprettet det aldri på mitt navn som man skal. Vaskemaskinen røk og han gikk med på at vi som bodde der på den tiden skulle kjøpe en mot at han kjøper den fra oss når vi flytter ut, siden det var vaskemaskin der når vi flytta inn og det fulgte med i leieprisen. Når alle flytta ut etter bacheloren hadde han bare betalt en av oss og nektet blant annet å betale meg, han mente at han eide halvparten av maskinen nå som han kun hadde betalt han ene. I tillegg var han veldig vanskelig å ha med å gjøre når jeg skulle kreve depositumet tilbake, prøvde å trekke meg for depositum på feile grunnlag, fikk ikke depositumet tilbake før jeg truet med å ta rettslige steg. Han andre jeg bodde med fikk ikke depositumet før det hadde gått 1 år.

 

Observatoriegata 10 0254 H0710

Jeg flyttet til Oslo for å ta master ved handelshøyskolen BI. Flyttet til Oslo i begynnelsen av August, og skulle da flytte sammen med min 5 år gamle sønn. Hadde vært på visning til en leilighet jeg hadde vært på visning på i juli, etter en advokat fra Bergen kontaktet meg på finn.no angående en annonse jeg hadde ute om hvor jeg ønsket å bo. På visningen virket alt fint, og det virket som en fin leilighet sentralt i sentrum. Det eneste som skurret litt var at det var en annen dør på terrassen , da jeg spurte om hva denne døren (som var dekket til av utemøbler) var til, forsikret han meg om at denne døren var til et rom de skulle stenge av. Etter muntlig avtale skulle leiligheten være klar til å flytte inn i begynnelsen av August. Han kontaktet meg og sendte meg en kontrakt hvor leiligheten (som i kontrakten også skulle være møblert) og sa han ikke fikk fikset det innen 12. August. Mannen er også advokat, og det virket derfor også troverdig da han lovte meg at alt skulle være ferdig innen dette. Han mente også møblene ikke hadde komt enda, noe som hadde forsinket han, på grunn av korona. Jeg sa dette var greit så lenge dette var fikset innen da, fordi skolen min begynte igjen 17. August.

16 August ankommer jeg leiligheten, sammen med min sønn og min mor, som skulle hjelpe meg å pakke ut. Det var ingen møbler i leiligheten, og huseier hadde ikke informert om dette. Jeg kom frem sent, etter kjørt med tingene mine fra Bergen hele dagen. Da bedde jeg også huseier dekke for hotell da dette var noe han skulle fikse, og vi hadde kontrakt på dette, men dette nektet han. Han sa da dette var ikke hans problem, og bedde oss om å sove på gulvet. Neste morgen fant vi enda ett nytt problem.

Den ekstra døren på terrassen, huseier hadde lovet skulle bli låst, sto åpen og var full i søppel som hadde lugget på rommet i evigheter. Det stinket ut i korridoren, og kom inntekter fra rommet inn i leiligheten og til terrassen. Denne døren som ledet fra korridoren til terrassen min , var heller ikke låst og hvem som helst kunne derfor komme inn til terrassen min. Fra min leilighet var det heller ikke mulig å låse døren, slik at hvem som helst kunne gå fra korridoren, gjennom søppelrommet og inn i min leilighet. Da jeg informerte huseier om dette, brydde han seg ikke og valgte å ikke svare meg på meldinger. Huseier gav meg halv pris på leiligheten siden ting ikke var som det skulle, og mente derfor jeg måtte leve med disse problemene, videre begynte han og ignorere meldingene mine, og gjorde absolutt ingenting. Samme dag da jeg skulle vaske opp noen glass vi hadde brukt fant vi også ut at alle rørene i huset var tett, det gikk derfor ikke ann å bruke vasken eller dusje fordi da ble det oversvømmelse i hele huset.

Min mor og jeg syntes dette var helt ugreit å leve i denne leiligheten, og flyttet derfor til hotell da det ikke er mulig å leve slik. Huseier lovet å fikse disse problemene, som var grunnen for jeg ble på hotellet. Men innså kjapt at han ikke kom til å gjøre noe med problemene. Huseier kom hele tiden med nye unnskyldninger, nye løfter, og nye datoer men gjorde aldri noe.
Da huseier ikke gjorde noe selv, prøvde jeg å komme med egne tiltak, kjøpte og betalte for frakt av seng som skulle bli avbetalt. Jeg skjønte etter en stund han ikke kom til å gjøre noe mer, da jeg måtte gjøre alt selv. Etter nesten 2 måneder på hotell hvor jeg hadde sinnsykt store utgifter for, og fikk også låne leiligheter i perioder da dette ble sinnsykt dyrt, sa jeg opp leiligheten og pakket ut alle tingene mine.

Har betalt huseier 18.000 – 6.000 for August, og 6.000 i September, pluss 6.000 for mye i september da dette skulle ha halv pris. Har derfor betalt 18.000 kroner i husleie, hvor 6.000 er for mye og 2.000 for seng, totalt 20.000 for en leilighet som ikke var mulig å bo i. Hvor huseier absolutt ikke har planer om å fikse opp i. Huseier nekter idag å betale tilbake de extra 8000 jeg betalte for mye, og personlig mener jeg at jeg skulle hatt tilbake hele beløpet da det ikke har vært verken mulig å bo der da det var ingen møbler, ikke gått ann å dusje, svært lave sanitærforhold og blitt behandlet grusomt av huseier. Denne leiligheten står idag i samme standard, og huseier prøver å leie den ut og svindle noen andre. Legger ved bilder av naborommet, selv etter jeg purret i flere uker og de fjernet søppel, er fortsatt svært skittent og tilgang rett til leiligheten. Kablene og vinduet er fra leiligheten da det henger ut kabler overalt, og det er heller ikke montert lamper i leiligheten. Har også videoer av lekasjer i huset om noen er interessert.

 

Fagerheimgata 24 0475 H0407

Vi var 4 kompiser som flyttet til Oslo rett etter videregående, og hadde på grunn av dette ingen erfaring fra leiemarkedet tidligere. Siden vi kom utenbys fra følte vi oss heldige som hadde fått en såpass sentral leilighet til en helt ok pris.

Ett par dager etter å ha flyttet inn ble vi fortalt av naboer at hele leiligheten en uke i forveien hadde blitt behandlet for veggdyr. Dette ble vi aldri fortalt av utleier, og når vi spurte om veggdyrene ble vi fortalt at det hadde blitt fikset og at vi derfor ikke hadde krav på å få vite det.

Ut fra annonsen skulle kjøkkenet være helt nyoppusset når vi flyttet inn, men fikk vite på visning at akkurat vårt kjøkken ikke var pusset opp. Det skulle derimot skje snarest ble vi lovet. Denne opppussingen ble ikke gjort før etter at vi hadde bodd i leiligheten i 4,5 måned. Det nye kjøkkenet ble montert uten oppvaskmaskin og monteringen bærte også preg av at det ikke var profesjonelle som hadde gjort jobben (skjeve lister etc.). Vi monterte senere vår egen oppvaskmaskin, som vi måtte fjerne etter 2 gangers bruk, fordi det ikke fungerte med kjøkkenutformingen.

Et par måneder etter at kjøkkenet var montert fikk vi en vannskade hvor gulvet midt i rommet vokste oppover. Når vi informerte utleier om dette mente han at det var på grunn av vaskemaskinen vi hadde montert (som nærmest ikke hadde blitt brukt) og at vi derfor måtte ta kostnadene for nytt gulv. Etter mye frem og tilbake fikk vi vurdert vannskaden av en rørlegger som bekreftet at skaden kom på grunn av dårlig montering av nytt kjøkken og gamle rør. Først da ga utleier seg på kravet.

Ved slutten av leieforholdet hadde vi en hendelse med heisen, hvor den stoppet med noen av leietakerne inni. Her krevde utleier at vi skulle dekke hele kostnaden for reperasjon av heisen, selv om den var av dårlig stand fra før. På grunn av dette kravet nektet han å betale tilbake depositumet vårt. Depositumet ble derimot utbetalt etter 30 dager (ettersom han måtte opprettet sak mot oss for å videre holde tilbake dep).

På et generelt basis var utleier vanskelig å få tak i, og vi følte i flere tilfeller at vi ble forsøkt utnyttet fordi vi var unge og uerfarne leieboere. Selv om den sentrale beliggenheten kan friste, vil jeg fraråde å leie med utleierfirmaet (husker desverre ikke navnet).

 

Eiendomsselskaper

Kirkegårdsgata 13A 0558 H0302

Dyrt for en liten leilighet til 4 personer. Veldig fuktig i leiligheten og dårlige isolerte vinduer etc. Utleier opererer også med bindingstid på 3 år første gang det ble tegnet avtale, som gjør at alle som har transportert avtalen videre når de flyttet ut ila disse 3 årene har måtte betale over 1500 kr for å bryte kontrakten samt være ansvarlig for å finne nye til å flytte inn. RSV er generelt utrolig treige med å ordne ting.

 

Mauritz Hansens gate 4D 0350 H0000

Vi har leid H0101 i et år nå. Dette har vært den værste opplevelsen jeg og de andre som bor her noen sinne har hatt. Utleier er en «pengeglad» bolighai som syns det er helt konge å utnytte studenter. Vi så hvor galt det var da vi så over kjøkkenviften. Den blåste røyken rett ut i rommet da det ikke var noe hull i veggen eller filter. Dette var helt sikkert for å spare penger etter de hadde spandert på seg den billigste komfyren fra ikea.  Reperasjoner og lignende tar veldig lang tid før det i det hele tatt skjer noe. vi hadde enkle reperasjoner som måtte utføres og vi ble lovet ved overtakelse i juni at dette skulle fikses med en gang. Det tok 5mnd. Vi måtte holde tilbake leien ved flere anledninger. Når vi flyttet inn skrøytet de veldig av at leiligheten var bygd på tidlig 1900tallet, men det de ikke nevnte var at det ikke var gjort så mye etter det, med tanke på vegger og gulv. Vegger og dører gjør nærmest ingenting, du kan fint føre en samtale med en i naborommet uten å anstrenge deg. Leiligheten har ingen stue og badet er så lite at doen bokstavelig talt er i dusjen. Romløsningen er ikke den heller så mye å skryte av. Det er ingen stue men alle soverommene er veldig store. Leiligheten er vel det du kan kalle «veldig sjenert». Det er innsyn i alle rom(utenom do) fra bakkenivå utenfor. Det er veldig mye trafikk både i gaten og i bakgården. Det er greit med lys på soverommene, men gangen og kjøkkenet oppleves ofte som mørk og veldig gul i lyset. Det hjelpes ikke av flere vegger som er dekket i et brunt tremateriale, og at gulvet er en helt forferdelig laminat i gangen.  Det eneste positivet med leiligheten er beliggenheten. Den ligger mitt i smørøyet av oslo, med kort avstand til det du trenger av butikker, skole og kollektivt. Det er ulemper ved dette og. Vi høre alle sirener, motorsykler, trikker og alt som skjer i gaten. Det er til tider ganske irriterende.

Det som følger med i leiligheten er kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Alt annet må ordnes selv. I tillegg hvis noe blir ødelakt eller slitt faller dette på leiers regning. Leiligheten har det som heter «utvidet vedlikeholdsplikt» som innebærer alt som koster penger i en leilighet.  Boligen er leid ut av «Utleiemegleren». Vi har svært dårlig kommunikasjon med megleren som er for opptatt med å leke «bigshot relator». Vi fikk ny megler på nyåret og har enda ikke opplevt at de tar kontakt med oss. De sender faktura og det er alt vi hører fra dem. Alt i alt vil jeg ikke anbefale noen å leie her eller noen andre boliger denne megleren har ansvar for.

Takk for meg

 

Klæbuveien 138B 7031 H0101

Hold dere unna denne plassen. Ufyselig, barnslig og *(tekst fjernet av revju.no pga for mye personlig fokus)*. På første visning virket hun nokså normal, men samme dag som jeg signerte kontrakten begynte trakasseringen, hun hadde en «rant» hvor hun blant annet sa at hun leste meg tvers gjennom og visste hvilken type jeg var. Ja, hun skulle holde et øye på meg. Jeg ble selvfølgelig helt målløs, men lot det gå *(tekst fjernet av revju.no pga for mye personlig fokus)*. Noe annet jeg reagerer kraftig på er den uprofesjonelle måten utleiemegleren har opptrådt på. De visste fra før at denne dama ikke er i stand til å drive utleie, men likevel lar de henne leie ut uten å opplyse leietakere *(tekst fjernet av revju.no pga for mye personlig fokus)*. Noe jeg mener er helt uforsvarlig. For guds skyld hold dere unna denne plassen! Hvis dere allerede leier der; dokumenter alt hun skriver til dere, da utleiemegleren krevde å få bevis.

 

Arkitekt Christies gate 6 7012 H0101

Vi flyttet inn i denne leiligheten usett, da vi kom fra en annen by og ikke hadde mulighet til å dra på visning. Vi fikk gode bilder og stilte mange spørsmål, så følte det var trygt. Dette er leilighet H0103, men utleierne eier så og si hele bygget. Vi var lovet en nyoppusset leilighet med 3 store soverom. Oppdaget raskt at leiligheten ikke var nyoppusset, og utleier (Stark AS) innrømte også at det var noen år siden. Videre var det ene soverommet delt i to med en halvferdig lettvegg, og de to andre soverommene var veldig små. Det var ikke vasket ordentlig. Det fantes ikke brannslukningsutstyr eller røykvarslere. Strømmen gikk flere ganger, det viste seg at det lå løse ledninger i taket og det gnistret når disse berørte hverandre. Vi sendte flere meldinger om at de måtte komme å fikse dette, uten at de svarte ordentlig. Truet til slutt med å holde tilbake husleia, da kom de med brannslukningsutstyr og røykvarslere, og vi fikk litt avslag på husleie for vi måtte vaske selv. Vi fikk maur i gangen, utleier mente vi oppbevarte søppel i gangen og at vi derfor fikk maur – noe vi aldri gjorde. På det ene soverommet kom det mugg på grunn av dårlig ventilering. Leiligheten var iskald, selv med varmeovner på for fult var det 15 grader på kjøkkenet på vinteren. Fugene i vasken på badet muglet og løsnet hele tiden. Det gikk et avløpsrør i taket/veggen på det ene soverommet, hvor vi hørte når de over trakk opp på do, og det ble kondens og dryppet vann ned på gulvet. Anbefaler ikke å leie av Stark AS, du kan få en mye bedre leilighet til bedre pris.

 

Kirkegårdsgata 13B 0558 H0202

IKKE BO HER. Vi flyttet inn i juli, etter å ha kranglet med utleier i flere uker for å få flyttet inn fordi de var så sinnsykt trege med kontrakter og ikke kontaktet oss da det dukket opp problemer. De har altfor få ansatte til å behandle arbeidsmengden, så hvis du har et problem i leiligheten må du forvente å mase i flere uker for å få det fikset. Med loven i ryggen har vi fått fikset en del av problemene i leiligheten, men vi har nå (etter å ha snakket med noen som bodde i samme leilighet for to år siden) oppdaget at det (fortsatt) er mugg på et av rommene. Vinduene er håpløst isolert, det er lytt både til naboene over og til rommene, og dørtelefonen til bygget er ødelagt selv etter over et halvt år med mas fra vår side. RSV er verstinger på utleiemarkedet i Oslo, og selv om dette ikke er den verste leiligheten i verden er det ikke verdt maset. I tillegg er vi nå stuck i en kontrakt uten oppsigelse, som betyr at for å flytte ut må vi finne noen nye stakkarer til å ta over kontrakten vår, slik de som bodde her før oss gjorde med oss.

 

Strømgaten 28 5008 H0401

Jeg lager denne anmeldelsen av en grunn; Advare mot uteierfirmaet BKV. Helt grusomt å ha med de å gjøre. Orker ikke gå for mye i detalj, men for å nevne noe prøver de systematisk å svindle sine leietakere. De prøver å skvise ut penger på alle fronter. Nekter å kompensere for at vi ikke får flytte inn i leiligheten før flere uker etter orginal dato. Nekter å kompensere for at leiligheten er skitten, grisete, med mangler når vi flytter inn. Trekker penger fra depositum uten grunn. Hadde jeg hatt tid og energi, skulle jeg tatt det til forliksrådet, men velger heller å advare andre her. Ser du helt vekk fra utleier, så er leiligheten helt grei.

 

Bergsligata 9 7017 H0101

Vi leide leiligheten gjennom et meglerfirma med navn: «Utleiemegleren». Etter min personlige erfaring med dette «meglerfirmaet» vil jeg ha styrt unna alt som har med disse å gjøre.

Vi hadde gjennomgang med megler og det var utrolig skittent og dårlig utvasket fra forrige leietakere. Vi klagde på dette flere ganger og megler forsikret oss om at det skulle bli ettervasket før vi evt skulle flytte inn, hvis vi bestemte oss for det.
Leiligheten var møblert, og megler ga oss løyve til å kaste de møblene vi ikke trengte, om vi skulle få lyst til det. Vi gikk gjennom hele leiligheten og megler og noterte skader på bygg osv. Blandt annet et speil på rommet jeg bodde i som var knust, samt at ene skapdøren manglet et hjul og var defekt.

Loftet var fullpakket med møbler. Bilder, stoler, hagemøbler, og esker med massevis av smårask, så det ble jo veldig lite lagringsplass for oss. Vi velger og skrive kontrakt på ett år og kaoset begynner:

Etter innflytting er det fremdeles like skittent. Etter å ha klaget til megler får vi beskjed om at det er for seint å klage. 2 uker etter innflytting slutter avtrekksviften på badet å fungere, noe vi gir beskjed om. Vi hører ingenting anngående avtrekksvifta gjennom hele det resterende leieforholdet. Dette forårsaket selvfølgelig svertesopp ikke bare i dusjen, men også på store veggoverflater på badet.

Ca en mnd etter innflytting slutter låsen til døra å la seg låse fra innsiden. Vi sendte flere mailer om dette og etter 1 mnd (!) fikk vi svar, hvor megler ba oss prøve å bruke låsolje. Vi prøvde låsolje, funket ikke og fikk heller ikke noe svar anngående låsen gjennom det resterende leieforholdet. Vi sov derfor med ulåst dør i over 1 år.

Etter oppsigelse får vi beskjed om at det skal være visning Onsdag 15/10 2020 kl 16:00.
16:05 stikker jeg hodet ut ruten for å se om det er noen utenfor. Da har megler reist på ferie, latt de HUN hadde lagd en avtale med stå ute i kulden og fryse og forventet at VI som bodde der skulle ta visningen FOR henne. Jeg inviterte de inn i varmen og tok visningen.
(megler fakturerte også huseier for denne visningen, som vi tok oss av)

Når vi flyttet ut viste utleiemegleren hvem de virkelig er; Et firma som livnærer seg på å svindle mennesker for depositumspengene sine. Ved gjennomgang med eier og megler fikk vi skylden for: Alle tingene på loftet, det knuste speilet samt skapdøren som manglet hjul, svertesoppen på badet og til og med låsen.

De blandet inn advokat og sendte oss kravliste. Heldigvis hadde vi en video av skapdøren, knust speil og defekt dør samt loftet. Vi kunne også referere til mailene vi hadde sendt anngående avtrekksvifta på badet og låsen.

2 måneder senere inngikk vi et forlik om å betale 500 kr for vasking, og fikk tilbake depositum. Vi har snakket med jurist og vurderer faktisk å ta dette til retten.

 

Lambertseterveien 2B 1160 H0101

Leide denne via utleiemegleren på Majorstuen, tidenes værste service noen sinne. Utleier svarte aldri på henvendelser selv om det var alvorlige problemer med leiligheten. Ved utflytning sendte han en annen megler, som plutselig begynte å påpeke masse tull som han aldri hadde sett, siden det var hans første gang i leiligheten.. Svært useriøs megler

 

Sverres gate 28 5010 H0102

Jeg flyttet inn i studentboligene til Sammen Bergen i 2017 da jeg var ny student i byen. Jeg flyttet vekk i mai 2019. Hybelen har en fin romløsning hvor man har en sovealkove bak kjøkkenet, hvilket er fint så man ikke føler at folk kan se inn gjennom vinduene på deg når du sover. Det er plass til 1.20 seng på alkoven. Det som var veldig dårlig med selve leiligheten var at det var veldig mye fukt, det resulterte i at jeg hadde store striper av svartsopp oppetter veggen i alkoven, jeg våknet mye med vondt i hodet. Luften var tett og fuktig. Når det regnet i Bergen, som det jo gjør ganske ofte, lakk det inn på sovealkoven og gulvet ble klissvått. Det bidro selvsagt til fukt. Fordi det var så fuktig der hadde jeg også ett kjempeproblem med sølvkre. Det var utrolig mange av dem og det opplevde jeg som veldig sjenerende, det var ekkelt å gå på gulvene og jeg turte aldri gå barbeint og gikk nesten alltid med sko inne, så ille var det. Jeg varslet selvsagt Sammen om problemene fukten brakte med seg. Det var veldig kjipt system syntes jeg, du skriver en skademelding på nettsiden deres og så plutselig uten at du får noen forvarsel om det kan det komme håndverkere, det kan ta en uke eller to før de kommer eller de kan komme neste dag klokka 8 på morgenen. Det er veldig ekkelt å aldri kunne få beskjed om når du plutselig får besøk av folk. Da jeg varslet om svartsoppen og lekkasjene holdt de på i flere uker med forskjellige folk som skulle se på det, jeg fikk aldri beskjed om når de kom eller hvor lenge de skulle holde på. Tilslutt sa de at de skulle rive veggen hvor de trodde lekkasjen var, og at da måtte jeg være ute av hybelen i to uker. Det sammenfalt med da jeg dro hjem for å ta juleferie, men jeg fikk ikke redusert husleie for den perioden jeg ikke kunne oppholde meg i hybelen, selv om jeg spurte om det. Da jeg kom tilbake etter jul hadde de bare revet bort listene. Veggen stod fortsatt men de hadde malt over svartsoppen. De hadde flyttet ut sengen min og ikke ryddet opp etter seg, ingen nye lister. Jeg var alene og klarte ikke flytte sengen min alene inn fra stue området og inn i alkoven igjen, det hele opplevdes utrolig kjipt og frustrende. Jeg klagde og da sa de jeg kunne flytte over i leiligheten på andre siden av gangen. Det gjorde jeg da så fort den var ledig, det tok ca 3 måneder. I den leiligheten var det også fuktig og masse sølvkre men heldigvis ikke svartsopp og lekkasje i det minste. Alt i alt var jeg veldig misfornøyd med Sammen som utleier. De bør ta bedre vare på studentene sine enn som så, man føler seg bitteliten og det tar lang tid å få svar på henvendelser. Like etter jeg flyttet ut av leiligheten flyttet det en ny student inn, og de hadde ikke gjort noe mer med veggen og lekkasjen da, så de flyttet meg bare fordi jeg maste og klagde, de bryr seg ikke om hvor helsefarlig det er å sove i ett rom med svartsopp. Leilighetene i første etasje i komplekset er altså ikke særlig bra, det er veldig lytt, og mørkt der fordi en bare har ett vindu. Linoleumsgulvet er kaldt og ikke særlig pent, og gipsveggene føles også ganske institusjonelle. Jeg syntes det er kjempe dumt å måtte fraråde folk fra å leie av studentskipnaden fordi jeg jo mener de bør være mye flinkere og billigere for studenter, men det føles helt feil å ikke si ifra om hvordan det faktisk var å bo der. Ingenting ble gjort. En gang på morgenen mens jeg lå og sov kom det plutselig inn en vaktmester som hadde låst seg inn i leiligheten min, han hadde gått inn i feil nummer. Sånne ting kan jo selvsagt skje med et uhell, men det oppleves likevel sjenerende for meg som sårbar leietaker. Alt i alt var jeg ikke fornøyd og det var en stor lettelse å flytte vekk fra studentboligene

 

Grønlandsleiret 5 0190 H0401

Treroms kollektiv utleid av Thon. Kjøkkenvifte har ikke fungert siden innflytt, noe som (sammen med komplett mangel på vindu på kjøkkenet) fører til at røyk/dampsensoren piper om man gjør noe så lite som å koke vann. Hengsler på dører har vært knekt siden innflytt. Postboksen er ofte ødelagt slik at om man åpner sin egen postboks vil alle postboksene for hele blokka åpne seg. Utleier har sagt at de skal ordne opp i dette flere ganger, men problemet gjenoppstår. Brannalarmsystemet har visstnok store feil – har fått høre fra brannsikkerhetsselskapet at det ikke er trygt å bo her. Ekstremt dårlig ventilasjon – umulig å ha flere på besøk i leiligheten om sommeren uten at man kveles. Gulvet er ekstremt skeivt – stoler med hjul triller ofte av gårde. Har opplevd låsen på sykkelen min bli kappet flere ganger.

 

Gardeveien 2E 0363 H0702

4 stk på 4 soverom, et bad og delt stue til 6500 pr pers. Soverom på 6kvm og mugg på alle soverom, også mugg på bad og kjøkken! Muggen på et av soverommene var over store deler veggen, og på badet var 2 av 3 vegger dekket av mugg.
Verandaen var stor og romslig, men falleferdig.
Så lytt at vi hørte både samleie og fester fra alle naboer, og når naboen åpnet en brusboks.
Veldig useriøse utleiere (Merkantilbygg), svarte aldri på mailer, meldinger eller når vi ringte.

 

Damsgårdsveien 148 5160 U0101

Utleier er den ekleste og med usaklige personen du kan komme borti. Han lurer leietageren sin og bryr seg kun om penger. Det er mugg OVERALT. Ingen rømnings veier. Så mye fuktighet at det er dammer inne på soverommet. Det er svarte vegger fra røyk! Og ikke nok med det! Strømmen er så uforutsigbar at du kan glemme å beholde kjøleskapet ditt. Det vil til slutt være helt ødelagt. Leiligheten ble oversvømt av kloakk vann! Jeg ble jaget ut av politi og brannvesenet som sa det var veldig helsefarlig og huseier sa det var tull og at det var min feil at det kom opp kloakk! Når Bergen vann sa det var på grunn av dårlig rør og mye regn. Aldri, aldri ! lei en leilighet fra BR STRAUME AS.

 

Grønlandsleiret 5 0190 H0401

Etreroms utleid av Thon. Alle rommene hadde mugg i både karmer og kroker i tillegg til at badet (uten noen vinduer, vifte eller varmekabler) luktet konstant mugg. Kjøkkenet hadde hellet ikke vindu eller avtrekksvifte. Mens vi bodde der fikk vi aldri beskjed fra utleier om at vi hadde fått ny kontaktperson, så hver gang vi sendte Mail eller ringte fikk vi ikke svar. Dette pågikk i flere mnd før vi endelig fikk en Mail om at vi hadde fått ny saksbehandler (som heller ikke svarte i tide på noe). Leiligheten manglet nøkkel til postkasse så vi alle tre delte på en flaskeåpner vi måtte bruke til å bryte opp postkassen med. Dette betale vi 5600kr hver for med rom som ikke var større en et par kvm. Og om dette ikke var nok var det null isolasjon i hele leiligheten så om vinteren fikk vi skyhøye strømregninger og i sommertider var det ulevelig der pga varmen. Var bare et soverom som hadde et vindu som ikke var i skråtaket.

 

Magnus Barfots gate 31 5015 H0401

Styr unna Bergensgruppen og Thomas taklo!!
Bodde et år i lyder sagens gate 31 og det var ikke en hyggelig opplevelse. Bodde med 8 andre, der flere var meget spesielle. De tok en månedsleie på 5850 for et rom på størrelse med et kott og det var ikke stue i leiligheten. Det var konstant problemer med kjøleskap, oppvaskmaskin, dusj osv. Noe som ble til tider meget ubehagelig når man er 9 personer. Sendte flere ganger mail til thomas om at det ble røyket weed på kjøkkenet av en annen leieboer uten at det ble tatt tak i. Der var en polsk vaktmester som foretrakk og fikse alt med superlim og ikke hadde litt kontroll på hva han drev med. Tok taxi en gang og da var det vaktmesteren som styrte taxien hahah. Ellers var bergensgruppen umulig å få tak i på mail når det gjalt tilbakebetaling av depositum eller når noe ikke funket i leiligheten. Var også søppel utover heile leiligheten og ekstremt skittent når vi flyttet inn, men de skulle ha 2800kr for å vaske over fellesområdene når vi flyttet ut(2 bad, et kjøkken og en gang). Ble den siste uken jeg bodde der seksuelt trakassert av en av roomiene noe som gjorde det ekstra deilig å flytte ut derifra. Styr unna!

 

Olaf Ryes plass 9 0552 H0201

Leiligheten var både trang, hadde svært dårlig ventilasjon og minimalt med fellesområde. Til gjengjeld var vi fire stykker som betalte 22 000kr til sammen, ekskludert strøm og Internett. En strømregning som ble kjempedyr om vinteren, pga. dårlig isolerte vinduer og frittstående ovner (siden vi ikke fikk lov å skru i veggene). Huseieren «RSV eiendom» var nesten helt umulig å få tak på. Når vi etter lang tid fikk tak på dem prøvde de seg alltid med at de ikke hadde ansvar for det vi spurte om. Da vaskemaskinen og kjøleskapet ble ødelagt (Pga. Slitasje) prøvde de først å få oss til å betale av depositumet vårt, selv om de begge var gammelt og veldig slitt i tillegg til å inngå i leien. Rsv prøvde seg alltid på å trekke av depositumet vårt, og det gjorde oss redde for å si ifra når noe var galt, og når vi flyttet ut trakk de oss for helt tullete summer helt uten grunn. Tillegg til at de forlanger at de som flytter ut ordner ALT av å finne en ny leietaker, samt fikse med deres kontrakt osv. Da det var mange som skulle flytte akkurat da jeg skulle (i juli) brukte de i tillegg 2,5 måneder på å behandle den nye kontrakten jeg ga dem og jeg endte med å måtte betale 3 måneder ekstra leie fordi de har regel om at det ikke er lov til Å flytte inn noen nye uten deres samtykke. som de gir med romsjekk der de trekker av depositumet til leieren, for det som egentlig skal regnes som Vanlig bruksslitasje.

JEG ANBEFALER INGEN Å LEIE AV RSV EIENDOM!!!

 

Bergsligata 15 7017 H0401

Vi var fire venner som leide denne leiligheten for ca. 5000,- per person pluss strøm og internett.

Jeg bør ta det gode først: Leiligheten er meget sentral, men også ikke lang unna natur. Ett bad, pluss et ekstra toalett, og en ganske stor stue med balkong. Har heller aldri opplevd noe tull fra naboer.

Den oppmerksomme leser har kanskje lagt merke til at ingen av de gode sidene ved denne leiligheten er utleierens fortjeneste.
Utleieren er den beryktede Børre Rogstad. Hadde vi googla navnet hans før vi signerte kontrakten så hadde vi aldri flyttet inn. Han er beryktet for å være vanskelig å få tak i, samt at eiendommene han leier ut har ofte meget dårlig stand.

I følge annonsen så har leiligheten 4 soverom, men det minste «soverommet» er ifølge meg helt uskikket til denne fuksjonen. Den er en knøttliten tarm som består nærmest utelukkende av skråtak i diverse vinkler, som gjorde at jeg, med mine 172cm måtte dukke med en gang jeg kom inn døra å ikke skalle i taket. Det var ganske få steder i det soverommet man kunne stå oppreist. Husker at vaktmester var innom rommet mitt, og kommenterte at «ja, her var det rømningsvei, ja». Foruten det, var de resterende 3 soverommene av god størrelse.

Leiligheten vår ingikk i et bygg med 7-8 enheter. Leiligheten vår var en to-etasjes leilighet i toppen av bygget, og den største leiligheten i bygget. I løpet av tiden jeg bodde der så var rundt halvparten av leilighetene bebodd. Bygget er veldig dårlig isolert, og fuktig. Vi slet konstant med mugg og kondens rundt vinduer. Det var nærmest umulig å befinne seg i stuen midt på dagen når sommeren var på sitt varmeste og det ble ganske kaldt om vinteren. Kjøkkenet til de under oss må ha vært like under det lille toalettet, ettersom det stadig luktet mat innpå der. Dette er ikke ment som en vurdering av våre naboers kokeskills, men det var en ganske kvalmende assosiasjon. Stativet til dusjhodet var ødelagt, så man måtte bruke strikk for å holde dusjhodet oppe. skuffene på badet falt også fra hverandre. En annen merkelig detalj var at krana på kjøkkenet var omvendt. Varmt vann kom ut når man trodde man skrudde på kaldt, og omvendt. Ikke den verste mangelen, men det er en underlig liten detalj som bidrar til å bygge opp under helhetsinntrykket.

Veldig tidlig i leieforholdet så kunne vi høre at noe skrapte i veggene. Vi tok det opp med huseier, som sa noe a-la «ja, man må være obs på å ikke la mat og søppel stå lett tilgjengelig.» Noe som forteller alt man trenger å vite om Børres syn på vedlikehold.

Ifølge kontrakten så var oppvaskmaskin inkludert, men den var ute av stand da vi flyttet inn. Vi fikk høre at det skulle ordnes. Vi fant så ut at grunnen til at oppvaskmaskinen var ute av stand var fordi en rotte har kommet seg opp bak den, og gnagd i stykker avløpsslangen, samt skadet strømledningen. Tidligere leietakere har vistnok brukt den uten å vite om det, noe som førte til fuktskader i leiligheten under oss. Vi flyttet den ødelagte maskinen ut av leiligheten etterhvert, og kunne da observere rotten inne på kjøkkenet våres. Det var da vi bestemte oss å kjøpe en rottefelle, og fikk fanget kreket tvert (mango fungerer utmerket som åte. #lifehacks).

Husker dere at jeg nevnte at leiligheten under oss ble oversvømt? I denne sammenheng så fikk vi besøk av skadesanerer og en forsikringsrepresentant, ettersom de skulle gjøre en skadevurdering. De var også rimelig oppgitt over hvor vanskelig Børre var å få tak i. En rød tråd som kommer frem her er at Børre forsvinner ved det første tegn for vanskelighet eller konflikt.
En ting jeg bet meg fast i var at Skadesanereren nevnte at i en leilighet i det samme bygget så bulet gipsveggen på badet ut, fordi «det fantes ikke ventilasjon.» Vi var definitivt de som hadde den beste leiligheten i bygget.

Etter det besøket fra Skadesanerer så ble det ganske stille, ganske lenge.

Vi klaget jevnt og trutt på manglende oppvaskmaskin, og rota (rotta?) på problemet, men Børre enten ignorerte oss, forklarte seg bort med at «han er opptatt», eller nektet for at problemet eksisterte. Etter å ha nevnt rotteproblemet ovenfor ham for en ørtende gang så sa han at «det har ikke vært observert rotter i bygget på flere år». Noe vi besvarte med at vi har fanget rotten, og har bildebevis for det. Da ble han plutselig rimelig stille.

Børre hadde også til vane å gå inn i leiligheten uanmeldt, ofte bare rett inn og rett ut, uten å snakke med noen, bare for å senere si noe i duren av «at ingen var hjemme så det var ikke hans feil.» Han var også ballsy nok til å prøve å legge skylda for rotta på oss, ettersom «når han har vært innom så har det ikke akkurat vært strøkent.» Dette er en latterlig påstand av flere grunner, ettersom rotteproblemet var helt klart der FØR vi flyttet inn (Oppvaskmaskin), samt at vi var alle folk med jobb, studier, og liv. Leiligheten kommer til å bære preg av at det er 4 travle folk som bor der. Vi har andre ting å gjøre enn å stadig holde leiligheten «strøken» i tilfelle han bestemmer seg for å buse inn uten forvarsel. Vi pekte dette ut til ham og endte opp med å true med blant annet nedsatt husleie og mulighetene for å gå rettens vei. Dette var etter at vi har spurt ham mer eller mindre pent over 3 måneder.

Kanskje det var en tilfeldighet at reparatører kom dagen etter. De måtte demontere kjøkkenet våres, og fjerne mye av gulvet. De forbauset seg over at det var brukt koks som isolasjon i gulvet. Dette er en URGAMMEL isolasjonsmetode, og tyder på at grundigere renovering av bygget har ikke vært utført siden bygget først ble reist en gang i 1910-årene. Hele operasjonen tok rundt en uke, og i mellomtiden måtte vi ta oppvasken vår på badet. De under oss fikk brorparten av fuktskadene, og etter søppelsekken med byggeavfall utenfor huset vårt å dømme, så var det en omfattende reparasjon. Vi fikk ikke noe kompensasjon eller reduksjon i leie i forbindelse med dette, og vi har ingen grunn til å tro at de under oss fikk det heller.

Tidligere nevnte vaktmester forsvant sporløst etterhvert og. Sist jeg husker så ba han meg om å gi ham målene på oppvaskmaskina sånn at han kunne skifte den ut etter at reparatørene var ferdige. Etter det hørte jeg ingenting fra ham. Husker jeg nevnte ovenfor ham hvor vanskelig Børre var å få tak i, og fikk høre at «Jeg har ikke noe problemer med å få tak i Børre, jeg. » Noe som tyder på at Børre ignorerer enkelte henvendelser med vilje. Videre så forsvarte han Børre med å si at Børre har det travelt. Beklager, men så vidt jeg vet så er dette bokstavelig talt jobben hans. Det finnes ikke et mer knusende argument mot utleiemarkedet enn at noen kan eie så mange boliger at de ikke klarer å ta vare på noen av de. Det er heller ikke sånn at Børre sliter finansielt. Samme året som vi leide fra ham, så kom han i avisen for å ha kjøpt en hytte til en rekordslående 14 millioner. Spør du meg så har det nok en sammenheng med at han leier ut masse hybler med minimalte vedlikeholdskostnader.

Jeg flyttet ut etter et år, men et par av de jeg bodde med fortsatte å bo der i et år til. De flytta nylig, og har ennå ikke fått oppvaskmaskin. Børre har vistnok sagt til dem at «han hørte ikke noe om at de ville ha en oppvaskmaskin», noe som er latterlig, ettersom den er inkludert i kontrakten, og at vi brukte nesten et halvtår på å krangle med ham om den.

Børre Rogstad er en mokasin- og pologenserkledd mopp av en bolighai, og et perfekt eksempel på hva slags personer som tjener mest på det nåværende systemet. Å leve under ham kan sammenlignes med å mate en særdeles lat blodigle. I følge meg så gjør han ikke engang det nødvendige minimum, og «tjenesten» han tilbyr er milevis ute av samsvar med prisen han krever for den. Jeg fraråder alle på mitt sterkeste fra å flytte inn i noen av eiendommene hans (Bergsligata 15, Eirik Jarls gate 2, Klæbuveien 36, og Klæbuveien 140C er ihvertfall noen av eiendommene som han leier ut i Trondheim.)

Det eneste gode jeg kan si om Børre er at han ser ikke ut til å diskriminere etter etnisitet, ettersom de som bodde i blokka vår var en godt blandet gjeng. Som en av de jeg bodde med sa det «Den eneste fargen Børre bryr seg om er grønt.» Skyggesiden av det er at mange av «ofrene» hans er innvandrere, og står dermed ekstra dårlig til når det gjelder både sosiale og rent pengemessige ressurser.

Min opplevelse med Børre samsvarer godt med det som er skrevet av andre som har leid fra ham. Det skal sies at våre opplevelser var ikke på langt nær så ille som mange av de som ligger ute på nettet, men de var uansett en kilde til en konstant gnagende bekymring, stress og ubehag som bidro til å gjøre livet litt ekstra rævva.

Så nok en gang: Ikke flytt in hit, eller noen andre bygg han eier.

 

Sannergata 30B 0557 H0402

Annonsen sa spesifikt at det kun var jenter som skulle bo her. Utleier Marcello virket pålitelig og flink i begynnelsen. Leiligheten var veldig liten til fire jenter. Det var stort sett en gang og et lite kjøkken med rom. Rommene var forsåvidt helt ok størrelse. Problemet med Marcello var at han aldri svarte på telefonen. Det var flere brannfarlige stikkontakter som slang rundt på gulvet og flere tredeler som var ødelagt. Etter 3 måneder med forsøk på kontakt, måtte vi ordne det selv. Vi levde også 3 måneder med et hull i baderomsdøra, rett inn til dusjen, som i utgangspunktet tar veldig kort tid å fikse, men utleier svarte aldri. To av oss prøvde å flytte ut under leieperioden på grunn av forholdene, men det var ingen hjelp å få da utleier var umulig å få tak i. Han ordnet aldri opp i noe som var galt, og vi ble trekt for ting som allerede var ødelagt i depositumet. Han mente også at rommet mitt skulle males før nyinnflytting og jeg måtte derfor flytte ut 1 uke før. Rommet ble aldri malt, men jeg ble trekt 4000 kr i depositum for malejobben, og fikk ikke nedsatt leie når jeg måtte flytte ut tidligere. Depositumet kom sent og han svarte flere uker på meldinger om dette. Leiligheten er helt ok hvis du vil spise, lese, jobbe og slappe av på rommet ditt – men jeg unner ingen å leie av Marcello. 3/4 endte med å saksøke Marcello. Det sykeste var allikevel at Marcello hadde registrert adressen sin hos oss, og fikk posten sin hos oss – til tross for at vi alle visste at han bodde på Vika. Det vil si at han heller ikke betaler skatt for leiligheten. På et tidspunkt var det teipet et brev fra politiet på ytterdøra av bakgården til han. Falch eiendom har mange leiligheter i sentrum og man føler seg ikke veldig trygg og ivaretatt av dem. Jeg er glad jeg kom meg ut og at jeg satt igjen med noe penger fra depositum (etter myyyye krangling og melding av sak).

 

Bernt Ankers gate 33 0183 H0402

Jeg var heldig med leiligheten i den forstand at de jeg bodde med var ok folk og utstyret i leiligheten fungerte, men det var uansett forhold som gjør at jeg ikke vil anbefale noen å leie hos Fidan Eiendom. Det er veldig dyrt for lite, og dårlig kvalitet på inventaret. Et veldig strengt regime og følelsen av å bo på internat – ikke lov til å ha overnattingsbesøk mer enn én gang i uka uten tillatelse fra Fidan, fidans ansatte kom alltid innom uten forvarsel, og det bodde i 7 mennesker på hvert sitt bittelille rom i den oppdelte leiligheten. Det er ekstremt mye støy i området, og særlig fra nattklubben og utestedet Tusj, som ligger i samme bygg. Nesten hver kveld var det musikk som selv vi i fjerde etasje kunne kjenne bassen av i møblene – noe jeg hadde spurt om kom til å skje da jeg var på visning, men ble forsikret om at «neida her er det godt isolert og lydtett». Vinduene hadde mistet isoleringen her og der, så i tillegg til ekstra lyd utenfra kom det også trekk fra vinduene. Alle i kollektivet var greie, bortsett fra én som ruset seg kraftig og oppførte seg ubehagelig mot flere. Vi klaget på dette flere ganger, men det ble ikke tatt hånd om før et par måneder etterpå.

 

Trondheimsveien 14A 0560 H0401

Rom utleid av FIDAN eiendom. Klassisk utleiemaskin med distinkte strenge regler rundt vedlikehold/overnatting. Det er ikke lov å ha overnattingsgjest i mer enn et døgn om gangen. Det er ingen stue, å leiligheten blir ikke vedliekholdt mellom utleiere. Rommene er små og trange, å det er tatt i bruk hems for å skape levbare rom. Utleierene er greie i dialog, men har et skjult vedlegg ved kontraktsinngåelse som gjør leietager delvis ansvarlig for alt som går galt i leiligheten. Flott utsikt, men alle vinduer leder ut mot trondheimsveien, dette, i kombinasjon med ingen annen form for lufting, gjør ar du er nødt til å leve med den vakre musikken av 17 trikken og dens brødre som går hele dagen.

 

Christies gate 11 5015 H0201

Leiligheten er dårlig standard, men matcher allikevel pris. Problemet med denne leiligheten var utleier. Det er et firma (Nordisk Eiendom), som vi fersket dem i å prøve å lure oss for penger. Når vi flyttet inn stod det et stort garderobeskap der, som vi automatisk trodde var utleier sitt da det ikke ble sagt noe annet. Når vi flyttet ut fikk vi beskjed om at nye leietakere ville ha skapet fjernet og vi ble belastet en betydelig sum av depositumet vårt. Etter ekstremt mye diskusjon, får vi plutselig et bildebevis på at garderobeskapet de mente de hadde fjernet fortsatt står der. De holdt tilbake depositumet vårt på feil grunnlag, og prøvde å lure tre studenter for penger. Det er ikke sjokkerende for oss hvis de holder på sånn med alle som flytter ut. Vær forsiktig her!

 

Fagerheimgata 22 0475 H0101

OBS! OBS! Fagerheimgata 22. En tilsynelatende pen leilighet for studenter som aldri har vært på boligmarkedet før. Månedsleie på 21 900 inkludert varmt vann, varme og internett + strøm i tillegg. Man finner ingen betydelig feil på visning. Utleier, Odd Arne Markegård, og hans far, Odd Kåre Markegård (eier av utleiefirmaene), virker som joviale og kule typer, så er vanskelig å merke noe ugler i mosen her.

Jeg og mine to venninner flyttet inn 15. august 2020, helt uvitende om at dette kom til å bli et kort helve*e. Vi flyttet ut 28. august 2020.

Vi flyttet først og fremst inn i en skitten leilighet, hvor vi måtte vaske ned hele før innflytt. Etter omtrent en uke krydde leiligheten av kakerlakker og eggkapsler. Vi hadde lagt merke til innsekter fra innflytsdato, men ikke lagt merke til hva slags. Vi fanget en voksen kakerlakk i en gul og gjennomsiktig boks, som over natten gikk fra den ene til 31. Det visste seg at den ene vi hadde puttet i boksen bar på en eggkapsel. Eggkapsler inneholder normalt ca. 30-40 kakelakknymfer. Hvis du kikker ekstra nøye på de vedlagte bildene ser du alle de små svarte prikkene, dette er nyklekkede nymfer. Vi skjønte først alvoret når kapselen i boksen klekket og vi den kvelden var oppe langt på natt. Tyske kakerlakker er natt dyr og trives best i fuktige omgivelser. Vi var oppe den natten og så at kakerlakkene gikk rundt på veggene, på alle overflater i hele leiligheten og det var ikke mulig å gå ut av sengen uten å tråkke på noen nesten. Skadedyrkontrollen PELIAS fortalte at om det er i stue, soverom og gang (altså utenfor kjøkken og bad som er fuktig) så er det svært utbredt og det er ikke bare i leiligheten, men i hele bygget. PELIAS og internettet forteller oss at tyske kakerlakker er skadedyr som spiser alt; klær, bilder, bøker, sengetøy, osv. De forteller også at det er umulig at utleier ikke har visst om dette.

Når vi først kontaktet Markegård høres han selvsikker ut og får det til å høres ut som han kan fikse dette selv. Når vi snakker med PELIAS forteller de at det ikke er mulig å få utredet kakerlakkene selv.
Det er ikke mulig å få kontakt med dem på verken mail, telefon eller melding, det er kun på deres premisser. Det er ingen nødutganger for andre enn første etasje (i et bygg med 8 etasjer), det er generelt dårlig brannløsninger, ikke brannalarmer, branntrapper, og er du i kjelleren er det bare heis opp, ikke brukbar trapp. Det er kjempe lytt og naboene har fest hele natta. Det er utrolig fuktig, så forundrer meg ikke om muggen dukket opp etter vi flyttet ut.

Jeg vil bare advare alle som tenker på å leie i Oslo, om å ikke leie av noen med navn Markegård. De leier ut leiligheter igjennom ulike firmaer som blant annet Oslo eiendomsinvest, så SJEKK DET OPP!!! De leier ut både i Fagerheimgata 22 og 24, de har også leiligheter på Grunderløkka og st. Hanshaugen, sjekk det opp. Kontrakten har en bindingstid på 9 måneder med 3 mnd oppsigelsestid, du har noen få dager på å si opp før du er bindt i 12 mnd nye måneder, du lover gull og grønne skoger, PASS OPP!!

 

Trondheimsveien 19B 0560 H0201

Leide av RSV eiendom i en uke før jeg var på vei ut. Dette hadde for det meste med samboerne mine å gjøre da jeg ofte følte meg utrygg hjemme. Da jeg ga beskjed til RSV om dette sa de at de ikke kunne ta tak i folks vaner og væremåte så lenge de fikk pengene sine. Da jeg skulle flytte inn tok det enda lenger tid enn forventet siden kontrakten måtte overføres fra gammel til ny person, og dette krevde tydeligvis en del underskrifter. Jeg måtte så komme på en inspeksjon med tidligere utleier og en fra firma som skulle orientere meg rundt. Da jeg skulle flytte ut skjønner jeg hvor latterlig mye styr det var snakk om. Jeg behøvde underskrifter fra samboerne mine med tillatelse om å flytte ut – allerede her skurra det skikkelig. Om jeg vil flytte ut trenger jeg ikke deres tillatelse? Da jeg hadde fiksa underskrifter fra begge fikk jeg beskjed om at kontrakten ikke kunne overføres til en ny person før hele leien var betalt, og var den ikke betalt innen månedsskifte måtte jeg og den ene samboeren betale for beløpet som manglet. Dette fordi RSV går under en solidarisk kontrakt, noe jeg heller ikke fikk vite før jeg hadde flyttet inn. Pengene kom på plass, og for å avtale inspeksjon måtte jeg løpe mellom kontor og telefon for å få tak i noen. Da ba de meg om å slutte å mase så mye, og lurte på hvorfor det var slikt hastverk. Da den endelig kom på inspeksjon begynte de å krangle om merker på stueveggen og kjøkkenvifta, og sa at dette måtte jeg fikse for egne penger før utflytt. Da jeg fremviste dokument fra min inspeksjon var de samme problemene listet, og de lot det heldigvis gå etter mye om å men. ALDRI LEI AV RSV.

 

Fagerheimgata 24 0475 H0407

Absolutt min verste opplevelse av leieforhold. Styr unna Oslo Eiendomsinvest!!! Jeg ble fratatt flere titalls tusen i depositum på grunn av skadedyr (noe som viste seg i etterkant å være en feil på hele bygget) disse svindlerene eier mange leiligheter i Oslo og lever av å brenne studenter – selv ble jeg og neste leieboer truet med advokater og rettsaker hver gang vi prøvde å stå opp for oss selv.

Blodsugerne i Oslo Eiendomsinvest har ødelagt økonomien for mange studenter, de kostet meg alle feriepengene mine pluss litt til, noe som er en liten nedtur når du er fattig student. STYR UNNA ALT FRA DISSE FOLKENE

 

Dops gate 11 0177 H0201

Utleier var Odd Kåre Markegård / Grünerløkka Eiendom / Oslo Eiendomsinvest. Kontrakten kunne bare sies opp mellom 1. og 20. mai hvert år. Samboeren min bodde der før meg og prøvde å si opp kontrakten 3. juni, 2019, men fikk ikke lov. Elendig ventilasjon som førte til sotsopp og fuktskader. Fikk ikke hjelp fra utleier, så kjøpte til slutt luftavfukter på egen regning. Iskaldt om vinteren, men panelovnen i stuen var ødelagt. Skaffet egen ovn også. Dusjen svømte regelmessig over på tross av mange forsøk med Plumbo. Vifta over ovnen falt ned, håndtak på vinduer var løse, postkassa mangla lås, callingsystemet fungerte ikke, lister satt ikke på. Før jeg flyttet inn (når samboeren min bodde der uten meg) meldte el-tilsyn om grove feil og mangler på det elektriske anlegget som utleier brukte lang tid på å fikse. Gjentatte vannlekkasjer fra taket i gang og bad startet sommeren 2019. Først tidlig i 2020 så utleier i taket og fant flere sprekker i rørene og store mengder muggsopp. Vi fikk fortsatt ikke lov å si opp kontrakten og måtte finne oss et annet sted å bo på ubestemt tid. 18. juli var leiligheten beboelig igjen. Da var det 13 dager igjen av kontrakten. Selvfølgelig hadde vi ikke tenkt til å flytte tilbake for å bo der i 13 dager, men vi måtte likevel betale!

 

Møllegata 11, Verdalsora, Norway H0000

Styr unna Farstad Eiendom og denne utleieren, har aldri i mitt liv sett en så uprofesjonell utleier og en enorm d-bag av en person. Hadde gitt minus «poeng» om mulig. Utleier kan virke ok/hyggelig til og starte med men du merker raskt det ikke er mulig og nå igjennom da utleier rett og slett verken bryr seg eller er villig til og høre på leietakeren. Utleier er mere opptatt av og få inn penger ovenfor og gjøre noe så enkelt som og fks bytte ut et mugg infistert skap og do ol og leie ut en beboelig bolig.. Før innflytting sa leietaker at bygget og leilighetene var under opussing, noe han mener selv han aldri sa og at det gjaldt alle andre leiligheter en h202 (min tidligere leilighet).Det var utallige problemer, noe utleier sa han skulle ordne opp i, men det ble aldri helt løst, jeg måtte hoppe rundt hos familie og venner med en baby fram til jeg fant en ny leilighet grunnet utleiers manglende evener til og utføre sin jobb. Under leie forholdet var det preget mye med festning og bråk derreter samt høy musikk og slamring med dører ol ellers, samt kan du høre andre URINERE i bygget! Dørene er også ikke mulig og låse riktig så hvemsomhels kan ta seg inn i bygget nårsomhelst, ingen form av sikkerhet. Samt utrykket brannvesnet grunnet brann eller varsle om brann, ble vekt rundt 05.30 om morgnene  av intens banking på døren og roping da de måtte få ut leietakerene. Det var ingen varslel eller alarm som gikk av dermed kunne jeg lett ha brent inne i leiligheten. Brannvesenet ble mildt sagt forbannet og oppgit da de fikk vite hvem som var utleier da de tydelighvis har hatt flere problemer med Farstad, Samt sa brannvesenet det var uforsvarlig og leie ut i dette bygget og ingen burde bo der. Jeg påberopte flere ganger mine rettigheter grunnet mangler, noen av manglene: «mugg, sopp, smuss og fett over hele viften som er en enorm brannfare, bårkete bygg, utleier bårker ofte selv ved besøk av sin kamerat i bygget, lister har sprukket opp rundt vindu, dårlig isolasjon og det trekker og er iskaldt så man må bruke en haug av penger på og holde leiligheten ok varm, vann stenges av seg selv til tider, vannet renner ofte over på bad grunnet manglende helling,m vaskemaskin oppkobling leker, det er ikke oppkobling til vaskemaskin, måtte få min far til og ordne elektrisk arbeid da det ikke var mulig og bruke pærer og min far som er fagpersonell reagerte på standarden både elektrisk og bygg messig da han har fag brev og mester brev inenn bygg og tømmer og har mere en god kunskap innen elektrisk og rørlegger feltet. Det stinker også forferdelig mye kloakk i leiligheten om man bruker dusj/vask/do. Samt bulker tapeten eller lignende på veggene ut samt lister buler ut og en vegg ble ut av det blå misssfarget i en gulig farge (forsøkt skrubbet vekk uten hell). Manglene er flere men føler det er ille nokk det jeg har oppsumert, bildene er også bilder av de minste manglene/problemene da andre bilder er på en død tlf. Ved oppsigelse av leieforhold hadde ikke utleier lest oppsigelsen,  Instanser måtte da kontakte utleier slik han lot meg flytte. Ved utflytting terroriserte utleier meg med og påstå jeg ikke hadde betalt leie i 2 mnd (noe jeg selfølgelig hadde gjort). Instanser måtte igjen kobbles inn men utleier var besatt av og få 20 000 ekstra og nektet og skjekke slik instansene krevde og jeg ba han om FLERE ganger da instansene og jeg så betalingene var gjennomført gjennom hele leieforholdet. Utleier beklaget seg ikke engang for trakaseringene, og begynnte med nye trakaseringer. Jeg hadde da leid inn flytte folk som glemte et par ting samt skittnet til leiligheten da jeg måtte dra før de for og komme meg til en leilighet 60 + km unna før de da jeg måtte ta tog med en baby. Da ble det desverre litt skittent, men utleier nektet og la meg rette mangelen fra min side og bestemte seg da for og belaste meg 20 000 for dette ovenfor og la meg rette dette selv slik jeg tilbød FLERE ganger og veldig høfflig i motsettning til utleier ( Noe jeg har tryglet om og få rette også da jeg er 100% alene med en baby med ekstra behov og ikke hår råd til og ut med 20 000 da jeg allerede sliter med og ha råd til mat selv. Utleier eier overhodet ikke menneskelighet). i tilleg nekter utleieren og betale for sitt forbruk av strøm i April samt muligens videre, dette må JEG betale…… Useriøs og FORFERDELIG utleier for og si dette mildt, han burde overhodet ikke ha tilatelse til og leie til andre en sine kompiser som får gode standarder og bruker det som et «frat house»

 

Lille Øvregaten 28A 5018 H0102

Lille Øvregaten 28A (1.etg) eid av ASW-eiendom (orgnr: 992 446 951)
Oppholdet vårt i Lille Øvregaten 28a begynte en varm sommerdag i Juni 2020. Alt virket bra, og leiligheten vil ble møtt med var i OK stand. En godt brukt komfyr, noe smuler i sofaen og et dusjhode som hang og slang var ikke noe vi brydde oss om ved innflytting. Vi var klar over at «vaskerommet» med varmtvannstanken ikke var brukt som soverom før, men når en lettvegg er satt opp så fungerte også det minste soverommet på ca 4 kvadratmeter også. Leietakerne var en mor og en sønn som hadde flere leiligheter i bygget og samt i Bergen. Disse personene virket veldig hjelpsomme og ikke som de usympatiske bolighaiene man leser støtt og stadig om (som viste seg å ikke være rett).

Selve leiligheten hadde en fin åpen løsning med kjøkken og stue i ett. Dette området måtte man også bruke til å tørke klær, spise mat og høre på en kontinuerlig knittre/dryppelyd i veggen.

Også over til hva som har skapt problemer med dette leieforholdet/leilighet:

1) Det minste soverommet hadde ikke noe form som oppbevaring til klær når lysmasten i taket var montert slik at skapet ikke kunne åpnes. Lyset på rommet var også defekt, og meldt fra til utleier fra dag en. Dette ble heldigvis fikset i januar 2021, men behovet for oss var heldigvis ikke så viktig når det uansett var umulig å ikke treffe sengen på kveldstid på de 3,5-4 kvadratmeterne rommet besto av. Sengen hadde også en merkelig løsning på 1,2m i bredden fra hoftepartiet og ned, men hele 1,4 meter ved øvre halvdel av sengen. Dette var grunnet varmtvannstanken som var bygd inn i hjørnet av rommet.

2) Da vinteren begynte å nå Bergen var det på tide å sette i gang varmesystemet i leiligheten som ikke var stort mer enn en panelovn i stuen som hang og slang med noen syrefaste treskruer montert x antall ganger i en gipsvegg. + og – knappene på ovnene hadde behov for gaffel eller syl for å nå ned til knappene. Da gradene sank ned under null, var det umulig å få varme i leiligheten, og dette kommer nok av at en leilighet på bakkeplan er vesentlig kald, og isolasjonen var heller ikke ypperste standard. Heldigvis var det en peis i rommet som klarte å pumpe opp temperaturen til 17-18 grader på de verste dagene. Ineffektive ovner og gammelt elektrisk utstyr førte også til høye strømregninger. Vi toppet strømregningen i vennekretsen på 2400kr på det verste, og satt fortsatt igjen med en leilighet som var iskald.

3) Et dusjhode som hang og slang i flere måneder måtte vi også finne oss i, men en skrutrekker i dusjen løste dette problemet helt til vi fikk et nytt dusjarmatur som selv måtte monteres.

4) Etter en varm juleferie i hjembyen vår kom vi tilbake til en kald leilighet, men denne gangen også en lukt av råtten mat og mugg. Her hadde kjøleskapet i løpet av de ukene vi hadde vært hjemme slått seg av, tint alle varene våre samt begynt en gjæringsprosess. Nyåret begynte med luftig, vask og rens av kjøleskap som hadde slått seg av, og vi kontaktet eier for hjelp og forespørsel om nytt kjøleskap. Vi fikk her beskjed om at det ikke var så unaturlig at kjøleskapet hadde slått seg av, hvis det ikke var åpnet på en god stund, og det var bare å plugge stikkontakten ut og inn. Dette fungerte, men en slik forklaring var vi ikke kjent med. Dette resulterte med kast av mat til flere tusen kroner, og en lukt som satt i flere uker.

5) Kontrakten på leiligheten fra standard fra forbrukerrådet, hvor vi hadde 1 års binding, med 3.mnd oppsigelse. Men ved februar 2021 blir vi kontaktet om vi hadde lyst til å flytte ut før tiden, på grunn av at de ønsket å pusse opp leiligheten og selge den. Dette hadde de gjort i etasjen over, og denne leiligheten ble totalrenovert og meget strøken. Vi så på dette som en løsning, men å finne en ny leilighet midt i et semester var ikke det letteste. Vi ble tilbudt halv husleie neste innbetaling hvis vi fikk opp tempoet, og startet dermed jakten på et nytt sted å bo. Heldigvis klarte vi dette, men vi ønsket mer enn 50% reduksjon fordi dette ville påføre oss en ekstra kostnad med bosituasjon vi hadde planlagt etter sommeren. Vi ble enig om et kutt på 8000kr og vasket leilighet og forlot den i slik stand vi kom.

Ved overlevering av nøkkel er huseier ikke fornøyd med vask og støv. Dette kom som en sjokk når leiligheten også skulle renoveres. En liten flekk i taket ble også en ekstra kostnad på 2400kr mente huseier, og dermed endte vi på 4400kr for «dårlig» vask og malejobben som lett kunne blitt utført med en klut.

Noen dager senere er vi forbi leiligheten og ser at alt av kjøkken og inventar er revet, og all vasken vi hadde gjort var til ingen nytte. Har prøvd å kontakte huseier for å få en forklaring på dette men uten hell. Ønsker dermed å fraråde dette selskapet, og samt leiligheten i Lille Øvregaten 28A. Dette er et sted jeg ikke hadde turt å bo, men tanke på hvor usympatiske og lite seriøse de har vært mot oss. Og dermed hadde jeg stilt meg kritisk til kjøp av en leilighet som pusses opp av et slikt firma. (https://www.aswara.no/)

 

Hans Holmboes gate 17 5007 H0201

Helt forferdelig leilighet og utleiere. Masse mugg og skjeggkre. Flere som fikk allergiske reaksjoner pga mugg, og måtte bruke advokat for å komme oss ut av kontrakten.
Vi leide av Bergensgruppen

 

Hegdehaugsveien 6A 0167 H0202

Vil ikke anbefale noen å flytte inn i dette kollektivet. Kollektivet har seks rom, da jeg bodde der var vi syv personer som bodde der ettersom det bodde et kjærestepar på det ene rommet. Det skal sies at beliggenheten er ekstremt bra, og utmerket kollektiv transport i området, men utenom det er det lite å skryte av.

Da vi flyttet inn var leiligheten veldig skitten. Flere av rommene var nedstøvet. Rommet mitt luktet innestengt og hadde en svært dårlig lukt, måtte lufte ut i flere uker før jeg ble ordentlig kvitt lukten.

Var ingen fellesareal, var et veldig lite kjøkken og ingen stue. Oppbevaringsplassen på kjøkkenet var veldig dårlig, var kun noen få hyller på kjøkkenet så alle fikk en halv hylle hver. Både frysen og kjøkkenet bestod av fire hyller hver, så her fikk også alle kun en halv hylle hver.

Leiligheten var ganske dyr. Hvert rom betalte 8000 kr hver måned (7500 kr for leiligheten og 500 kr for strøm pr. person). At vi måtte betale 500 kr hver for strøm pr. mnd (tilsammen 3000kr), er langt over det strøm egentlig koster i det lille kollektivet.

I leiligheten fant vi tidlig mye innsekter (larver) på nesten alle soverommene. Var fullt av dem i sengene. Dette ga vi beskjed om til husleier, men han hadde en «det får dere fikse selv, det er deres feil» holdning til det meste. Var svært ubehagelig å bo der, vi ble ikke kvitt larvene og huseieren gjorde ikke mye for å hjelpe oss.

I desember ble det også funnet mye mugg under sengene på flere av rommene til dem som bodde der. Igjen mente huseier at dette var vår feil, og at vi måtte kjøpe inn utstyr og skrubbe vekk muggen selv. Årsaken til at det kom mugg på flere av rommene er fordi det blant annet ikke var noen ventil på rommet, og madrassene lå direkte på en hems så det ikke kom luft mellom madrassen og hemsen. Det var altså en dårlig planløsning.

Det var to bad, et stort og et ekstremt lite. Det lille badet inneholdt kun en do og en vask, det var såpass lite at vi foretrakk å gå på det store badet når vi skulle på do. Dermed måtte syv personer dele på et bad til å dusje, vaske klær og gå på do. Ble mye kø.

Leiligheten var svært lytt. Var en tynn vegg mellom soverommene. Dersom noen var på kjøkkenet kunne jeg også høre alt de sa.

Utleieren var Fidan. Han leier ut flere kollektiv i Oslo. Han var både frekk og lite hjelpsom.
Man er bundet til å leie for et helt år om gangen. Fra 15. august til 15. August, og man må betaler dyrt for å komme ut av kontrakten før det har gått et helt år.

 

Calmeyers gate 11A 0183 H0302

bodde i kollektiv med 2 andre. bygget er/var eid av Right Size, et firma som eier mange bygårder rundt i oslo sentrum. de betaler sannsynligvis sine håndtverkere dårlig betalt, som renoverer gamle bygårder til mindre kollektiver som er «perfekt for studenter».

selve leiligheten var på ca 50-60 kvadrat, men det hjalp ikke så mye da det var ekstrem dårlig planløsning. det var 3 soverom, hvorav et var ganske stort (mitt rom) og det midterste hadde såvidt plass til en seng og en pult, og det tredje var veldig avlangt og vanskelig å møblere. de to minste rommene var et stort rom delt i to. gangen som ledet til soverommene var også veldig smal og lang, og tok opp store deler av arealet. det var umulig å møblere her, så det var bare masse dø plass og alltid stappfullt i gangen. ganske dårlig rømningsvei pga plasmangelen. det var vinduer i hvert rom og et på kjøkkenet, men veldig dårlig lysinslipp.

badet hadde ingen vindu, var upraktisk stort og da vi flyttet inn luktet det mugg på badet. vi var i flere runder i kontakt med vår «kontaktperson» som ikke var så veldig lett å få tak i, hverken på mail eller sms. han sa det ikke var noe mugg på badet og at vi bare måtte leve med lukta, at det skulle gå bort av seg selv. det var selvsagt dårlig ventilasjon på badet. til slutt klarte kontaktpersonen vår å sende noen av firmaets håndtverkere, som heller ikke fant noe svar på hvor lukta kom fra, fordi det var visst ikke noe mugg der. til slutt tok vi saken i egne hender og bestemte oss for å vaske badet, hvor vi fant et sluk under vasken som sannsynligvis ikke var vasket på FLERE ÅR. det luktet så intenst at jeg holdt på å brekke meg når jeg vasket det. noe av lukta forsvant etter rengjøringen, men det viste seg at også vaskemaskinen hadde mugg/vond lukt. den såkalte «vifta» hadde også et tjukt lag med fett og støv som sikkert også var flere år gammelt.

kjøkkenet som var et såkalt «åpen kjøkken/stue» løsning hadde høyt tak men var veldig trangt og møblert med et dårlig ikea kjøkken, samt et kjøleskap som hadde stått uten strøm med døra igjen i sikkert flere måneder, stanken var ekstrem og det var mugg i fryseren. det var ingen oppvaskmaskin og ca 50cm med brukbar benkeplass. vi fikk tak i en sofa og et stuebord, som gjorde at vi så vidt ikke klarte å bevege oss rundt i rommet, samt en kommode og en lenestol. det var veldig stress å lage mat på kjøkkenet på grunn av størrelsen, men også fordi det alltid var fullt i vasken og på benken fordi det var så dårlig plass. vi hadde så vidt plass til et tørkestativ for oppvasken og en brødrister, og om jeg ikke husker feil stod vannkokeren i vinduskarmen. oppbevaring var det også dårlig med, fordi det var få skap. vi hadde en stor hylle som også gjorde det trangt på kjøkkenet.

ringeklokkesystemet funket selvfølgelig ikke, og vi måtte alltid kaste ned nøkler når vi skulle få besøk, og ingangsporten var i gården ved siden av, så man måtte gå rundt isteden, fordi vi av en eller annen merkelig grunn ikke hadde nøkkel til porten som tilhørte bygget. det var alltid problemer med å få fram post, fordi det var noe tull med gårdsnummerne. som sagt var det veldig vanskelig å få tak i kontaktpersonen vår, det kunne ta opp til en uke før han kom med et dårlig og lite gjennomtenkt svar. det var mye rotter i bakgården, og det luktet alltid mugg/surt i bakgården.

husker ikke hvor mye vi betalte for å leie, men tror det var mellom 17-18 tusen for 3 pers, strøm og internet kom i tillegg. internettet var dårlig i de innerste rommene i leiligheten, og veldig dyrt. det var ingen panelovner på soverommene da vi flyttet inn, og ettersom utleier ikke var i stand til å fikse dette endte vi opp med å kjøpe egne og installere de selv. i ventetiden brukte vi ovner som stod fritt i rommet, noe som trakk opp strømutgiftene på vinterern, da leiligheten var veldig dårlig isolert. dette er riktignok et av oslo sentrums mest traffikerte veier, og den manglende isolasjonen førte til veldig mye støy, noe som gjorde det nesten umulig å ha en normal døgnrytme.

under oss bodde det en periode et veldig høylytt guttekollektiv som hadde fest hver helg hvor de spilte så høy musikk at det rista i gulvet. en gang gikk vi ned for å banke på døra, vi banket kanskje 15 ganger og enda ignorerte de oss MED VILJE. de stoppet musikken, lo av at noen klagde på bråket og startet musikken igjen.

da vi skulle flytte ut, som var før oppsigelsestiden måtte vi ordne visningene og annonse selv. det var greit nok, fordi vi flyttet ut før oppsigelsestiden. det som ikke gjorde saken noe enklere, var at vi sleit med å få tak i kontaktpersonen vår, noe som gjorde alt i forhold til denne prosessen ti ganger mer slitsomt enn nødvendig.

right size leier ut mange kjipe sånne her leiligheter, og bruker beskrivelser som «smart planløsning i 1-roms leilighet, perfekt for studenter, supersentral leilighet, bo MIDT i sentrum, kjempebillig leie» osv. anbefaler ikke å leie fra dette firmaet, da de har elendige kontaktpersoner, ikke tar folk seriøst og utnytter unge fattige studenter som ofte er sårt trenger et sted å bo.

belligenheten var veldig sentral, og da buss og trikkestoppet hausmannsgate var fungerende og ikke en gigantisk byggeplass var det veldig praktisk fordi mange busser og trikker stoppet der. det var et veldig fint område å bo i minus støyet og kjipe naboer og for ikke å nevne EKSTREMT mye eksos.

 

Grønlandsleiret 5 0190 H0402

Utleier: Thon
Pris: 13.200,- kr

To soverom med stue eller tre soverom uten stue. 13.200,- kr. vi gikk for tre soverom da vi var unge studenter med lav inntekt.

Dette er en loftleilighet bestående av entré/kjøkken i midten med dør til bad og tre soverom.
Entre/kjøkken hadde ingen vindu, og kjøkkenvifte som blåste rett ut i rommet igjen. badet som var kobla til entre/kjøkken hadde heller ingen vindu eller ventilasjon og dette skapte veldig mye fukt og ekstremt dårlig inneklima og at brannalarm utløste veldig ofte under matlaging. I denne leiligheten er det ingen annen ventilasjon enn gjennom vinduene.

Vi fikk beskjed først da vi flytta inn om at det var «kø» for å få loftsbod og tok vel et halvt år fra vi satt oss på liste før vi fikk det. Merkelig løsning. Rømningsvei var stige på taket.

Alle soverommene hadde skråtak nesten gjennom hele rommet og og dette minska effektive kvm. en god del. Jeg hadde i tillegg et stort muggproblem i vindu over seng på mitt rom. (Måtte ha seng under vindu for å få luft i det dårlige klimaet). Da vi sa i fra om det ble det montert ovn under vindu og malt over. Vi fikk beskjed om at ovnene skulle få bort muggen. Muggen kom tilbake men vi fikk fortsatt ikke flytte ut før 3 mnd etter oppsigelsestid. Etter å ha helt tilfeldig møtt på noen som hadde bodd i leiligheta 7 år før oss og hadde samme muggproblem i tillegg til at vi hadde hatt eksem og tilbakevendene bronkitt i tre måneder bestemte vi oss for å true med å holde tilbake husleia om vi ikke fikk flytte innen en mnd. Dette gikk endelig Thon med på.

Ellers: Bra beliggenhet, en del støy men sånn er det å bo i sentrum.

 

Erika Nissens gate 9 0480 H0301

-Var Obs när ni skriver under ett solidaritets kontrakt, vanligt i kollektiv tydligen. Om det värsta händer bli medlem i leieboeforeningen, ta till hjälp av HTU(husleietvistutvalg) och fritättshjälpen på Storgata.-
Det värsta hände mig via ett sådant kontrakt. På Torshov via Utleiemeglern. Flyttade in i det snuskigaste kollektivet ever, var tvungen att städa hela köket från larver, mögel och møll. Tog mig en hel helg, fick 1500 i kompensation.
Blev boende där i 11 månader, försökte bryta kontraktet pga att den ena killen i kollektivet var galen-ringde polisen vid ett tilfälle. Men jag fick inte lov att bryta kontaktet. Efter dessa 11 månaderna så menade husägaren att vi 3 skulle betala 100 000 i skadestånd, varav 20 000 för dålig tvättstädning(!) för ting som fattades,hade gått sönder innan vi flytta in, mögel samt rökskador. Det hade vart ett kollektiv i 6 år! Jag å den andra personen hade bott där i 11 månader, plus att vi hade haft genomgång av lägenheten via Utleiemeglern efter att vi flyttat in, där jag påpekade hur smutsigt det var och mögel å diverse. I och med det så var vi informerade om lägenhetens standard, trodde vi.
Både ägarens advokat samt Utleiemeglern menade att vi skulle medge skuld i detta, så att försäkringen kunde gå i godo och att vi då skulle få en «bra» nedbetalningsplan.. . De höll på att tjata i flera månader. Jag vägrade betala ett öre för jag var inte skyldig!
Men ägaren stämde oss och saken hamnade i HTU, vi vann saken! Men ägaren ankrade och saken hamnade i tingsrätten, utan att vi (2 pers) fick någon som helst information om saken. Personen som hade bott där i 6 år dök inte upp vid tingsrätten så det blev en fraværens dom. Vilket betyder att närvarande vid tingsrätten vinner saken. 2 eller 3 månader efter denna dom fick jag å person nr 2 en häftig, alltså häftig räkning på över 300 000 tusen kr och vi hade 2 veckor på oss att betala! Inte heller efter dommen fick vi info av varken, Utleiemeglern eller ägarens advokat! Vi fick allt i posten den dagen och var rätt så häpna, vi visste ju ingenting.
Efter mycket hjälp från frirättshjälpen i Oslo, leieboeforeningen och en prat med jurister och vänner så bestämde vi att klaga genom HTU igen, även fast fristen för att ankra dommen redan var passerad. Pga vi inte haft vetenskap kring situationen annars hade vi mött upp på tingsrätten och/eller slutligen ankrat. Men ägarens advokat spelade ett fult spel, för när vi tog kontakt med Utleiemeglern tog de avstånd från ansvaret och menade att ägarens advokat skulle ha bistått oss med info! Slutligen så vann vi ändå pga fraværs dommen inte var i vårt namn utan enbart leietaker nr 1,som hade bott där längst. Men för att vi hade skrivit under på ett solidaritets kontakt, om en faller faller alla mottog vi då den 300 000 kr räkningen. Även fast detta slutade «bra», så var det helt sjukt stressigt att fixa allt på 2 veckor! Säger bara, skriv inte under ett solidaritets kontakt! Det är mycket som kan gå galt där och Utleiemeglern är skamliga.

 

Sundts gate 28 5004 H0302

Vi slet veldig med fukt i leiligheten, og alle kurvene mine har endt opp som på bildene. Vi bør helst lufte hver eneste dag i mange timer i strekk for å opprettholde normalt/ikke-helseskadelig fuktnivå, men det er svært vanskelig når det er kaldt ute. Hvis vi ikke lufter begynner det å lukte kjeller, og det blir fort veldig fuktig. Jeg og en annen roomie har hatt problemer med de gamle vinduene våre. De er utrolig skjøre og vinduene våre har knust ut fra ingenting, og jeg har også slitt med å få igjen vinduene på vinteren, slik at vaktmester måtte ta ut hele karmen. Å vaske vekk mugg mellom glassene er umulig. 2 ganger har BKV forvirret oss med andre leiligheter som skulle sies opp. Den ene gangen ringte de på hos oss og forlanget at vi skulle ut fordi de skulle ha visning. August ifjor opplevde vi 2 ganger at noen låste seg inn i leiligheten tidlig på morgenen mens vi sov, uten at vi hadde fått noen forvarsel eller spørsmål om det var greit. Den ene gangen ble nettet vårt fiklet med. De er til tider vanskelig å få tak i, og hele bygget lukter fuktig kjeller. I løpet av tiden jeg bodde der, hadde vi brannsjekk én gang, hvor en person kun kom inn og spurte spørsmål, huket av på en sjekkliste, men såvidt sjekket selv om alt var i orden. Vi har ingen sikkerhet når det gjelder post og flere beboere har rapportert at de har fått frastjålet posten sin. Vi har også hatt problemer med hvitevarer og porttelefon som helt plutselig falt ut av veggen og hang etter kablene. Oppvaskmaskinen vår var eldgammel, og tørketrommelen fungerer ikke. 2 ganger har vi oppdaget helt plutselig vannpøler på gulvet langs veggen. Hvis vi ikke lufter godt nok samler det seg en hel haug med mugg i vinduene. BKV er bolighaier og boligene deres holder ikke mål i det hele tatt. De leier primært ut til studenter. Man kan kun si opp 2 ganger i året, med standard oppsigelsestid på 3 måneder. Dette er veldig ugunstig for leietakere og gjør det vanskelig å gå ut av en uheldig leiesituasjon!!

 

Depositum

Nedre Stølen 4B 5003 H0201

Utleier hadde ingen depositumskonto, som gjorde at han hadde all kontroll på depositumet. Han prøvde å ta depositumet av å legge skyld på meg og den andre leieboeren om skader som var der før vi flyttet inn. Skader som var tydelig gamle. Han hadde kamera i felles gangen hvor han hevdet han har filmet oss. Badene er ute i gangen, hvor kamera var. Det er ulovleg å ha kamera i boligen hvor det bor leieboere!

Veldig lytt leilighet og badet er ute i felles gangen. Det ble mye naboklagene frem og tilbake av støy som var normal ferdsel. Det var noe problemer med varmtvann da alle tre etasjene delte en varmtvannstank som var for liten. Kjeller var fuktig. Ellers en veldig koselig leilighet.

 

Granbakken 3 5055 H0201

Utleier var vimsete, forvirret, og umulig å forholde seg til. Jeg flyttet inn i desember 2019, og de som bodde der fra før hadde flyttet inn august før meg. Strøm og internett var ikke inkludert i leia, men vi ble ikke fakturert for det. Utleier var under inntrykket at en beboer hadde overtatt internettabonnementet, noe som ikke stemte. Han hadde heller ikke peiling på at det var han som ble fakturert for strømmen. Dette trakk han til slutt fra depositumene våre, fordi han oppdaget det da vi flyttet ut. I påsken 2020, når alt var stengt ned, ville utleier ha 8 mennesker på visning samtidig, noe jeg fant ut dagen før visning, og utleier brydde seg ikke om mine bekymringer ifht smittevern. Da vi flyttet ut, flyttet vi ut ved ulike tidspunkt, og avtalte utvasken innad i kollektivet. De andre hadde ikke klart å vaske ut etter seg, og vi fikk ikke melding av utleier om at vi kunne få en sjans til å gå over det igjen, som man skal. Han vasket selv, og trakk oss ganske mye i depositumet for det også. Jeg ble også trukket for skader og gjenglemte saker på andre rom. Anbefaler ikke å leie her, om du er glad i depositumet ditt.

 

Bispengsgaten 19 5018 H0301

Fin leilighet med gode romløsninger. Det var ikke særlig lytt, og vi fikk sjelden klager på feststøy. Derimot: vi flyttet først inn i kjellerleiligheten da det var denne vi hadde signert kontrakt på, men der ble det funnet mugg og etter MYE krangling fikk vi flytte opp til leiligheten to etasjer opp. Dette var svært positivt da vi fikk hjelp til flytting og leieprisen gikk ikke opp selv om vi ble tildelt en større leilighet. Videre gikk leieforholdet greit frem til vi skulle flytte ut. Utleier nektet å svare oss da det kom til å få tilbake depositumet, og det tok utallige usvarte telefoner i over tre måneder før de tilslutt gikk med på å tilbakebetale depositumet. Lite hyggelig kontaktperson fra utleierselskapet.

 

Gabels gate 10 0272 H0401

Forferdelig leilighet, gammel og falleferdig. Iskald og strøm på flere tusen kroner i måneden. Veldig dårlig leilighet, og huseier var også veldig dårlig. Anbefales absolutt ikke. Sov med ullundertøy, to dyner og tepper fordi det var så kaldt, og likevel ble strømregningene på mange tusen kroner. Hadde problemer med huseier mange mange måneder etterpå, fordi de nektet å gi tilbake depositum. Måtte til slutt gå til sak mot henne

 

Nymansveien 141 4015 H0201

Utleier virket veldig ordentlig og redelig når vi først skulle leie boligen som kollektiv. Etter vi hadde leid en stund og trengte å få tak i utleier var han vanskelig å få tak i og følgte aldri opp dersom det var noen problemer eller forespørsler.

Selve størrelsen var svært bra, men det var dårlig isolering og skyhøye strømregninger. Rommene var store og greie, men i overkant lytte i forhold til hva en kan forvente på et så gammelt bygg.

Ble ikke mye vedlikeholdt på eller rundt boligen.

Selve opplevelsen å bo der var jo helt fantastisk mtp romkamerater, men det hadde det vært uansett hvor vi hadde bodd.

Når leien ble avsluttet ble jeg totalignorert og fikk aldri depositumet tilbake. Hadde et romkameratskifte mellom leieperioden, noe som førte til at han lurte vekk min del.

Anbefaler på det sterkeste å holde seg unna utleier og denne boligen dersom andre alternativ er aktuelle.

 

Volvevegen 14 7033 U0102

Jeg bodde der i ca 6mnd rundt 2008 (enda samme utleier). Gikk inn kontrakt om å bo der et helt år, men ville fort flytte bort fra dette stedet da det var veldig lytt og trangt. Her har man stuet inn så mange personer man klarer på minst mulig plass for å tjene penger. Det var dyrt, og vi fikk heller ikke igjen depositumet da utleier mente det var «brusrester i taket»?? som han tok hele depositumet for. Så han fikk i pose å sekk.

 

Majorstuveien 33B 0367 H0202

Utleier er ikke snill. Han er en millionær som elsker å stjele depositumet til fattige studenter. Uansett hvor godt du vasker finner han en grunn til å robbe deg for penger, og han tar en utrolig pris på det. Hvis han mener hele leiligheten må vaskes, har du ikke noe du kan si på det, og det kommer til å koste deg 7000,- fra depositumet. Får du noen problemer med hvitevarer er det noe du må fikse selv. Han erstatter ikke så du må kjøpe nytt. Naboene bråker utrolig mye, så det blir ikke mye nattesøvn. Det eneste positive er at leiligheten er veldig stor, og har veldig fin beliggenhet.

 

Dronningens gate 24A 4610 H0302

Huseier var frekk. Ropte og skjelte oss ut over mindre uenigheter. Ved utflytting strøk huseier finger over plasser det var helt rent og sa det ikke var rent nok. Så vi vasket der atter en gang. Likevel beholdt huseier hele depositumet til alle av oss fordi han mente det ikke ble vasket godt nok. Fikk aldri noen faktura på rengjøringen.

 

Magnus Barfots gate 31 5015 H0101

Utrimelig utleier, han hadde ikke depositumskonto, tok en del av depositum uten god grunn, rotter i leiligheten, maur og sjeggkre i leiligheten, vannlekkasje på et av rommene.

 

Mugg og fukt

Valumsvegen 32A 2319 H0000

Dette er Valumsvegen 32A på Hamar. Utleier heter Olav Kulsveen. Leiligheten et er ett-roms, men med hems. Der vi hadde seng. Vi var et som bodde der, og perfekt for oss. 35kvm og 6500 kr i mnd. Deter balkong og stor vindus-skyvedør, som gjør at det kommer masse lys inn. Perfekt beliggenhet også, men fin utsikt. Ting virket veldig fint i starten. Utleier ville at vi skulle betale depositum til han, og ikke på depositumskonto. Noe som vi som førstegangs leietakere ikke så på som et problem. Vi mangler fremdeles å få tilbake 4000 av depositumet. På høste og vinteren var det fin temperatur, med ikke så veldig dyr strøm. Men på sommeren ble det ekstremt varmt, da det ikke er noe kjølesystem. Leiligheten har ingen ventilasjonssystem i hovedrommet med unntak av over stekeovnen. Dette gjorde at vi slet med fukt, og etterhvert begynte å finne masse mugg ved dører og vinduer. Dette ble vasket bort, men utleier har ikke byttet listene og treverk, så muggen ligger fortsatt i treverket. Vi fikk mye vondt i hode på grunn av dette. Vi fikk utleier til å sette inn to lufteluker, som ikke hjalp så veldig og skapte bare gjennomtrekk. En uheldig situasjon. Det er en mann fra Litauen som har bygd dette for utleier, og har ikke fullt alle norske byggeregler. Blant annet er gulvet på badet helt rett, så det renner vann utover hele gulvet. Sluket i dusjen blir også tett med en gang. Aner ikke hvor mange flasker med Modin vi har brukt. Fungerer litt, men så blir det tett igjen. Utleier er en ensom mann som er ofte i Spania og USA på sommeren. Han har ikke med seg sin norske mobil til de stedene. Vi hadde bare fått hans norske nummer, så det var vanskelig å få tak i han. Han har også et drivhus med grønnsaker vi fikk ta av, og bruke. Det er snilt. Vi flyttet ut to mnd før kontrakten gikk ut, da vi fant larver ved inngangsdøren. De kom opp av listen inntil veggen, inne. Vi flyttet da ut samme dag. Vi forklarte dette til utleier. Men han påsto at det var vår skyld. Min far så på dette med larvene, og sa at det mest sannsynlig lå en dø mus eller noe mellom bygget og grunnmuren. På grunn av at det ikke er fulgt byggeregler, så var det ikke tett. Utleier er veldig lite samarbeidsvillig, og vanskelig å få tak i uansett om han bor hjemme i nabohuset eller i utlandet. Dette er veldig uheldig, for det er egentlig en fantastisk plass å bo.

 

Skjoldhøgda 3 5222 U0101

Svarmugg i omtrent alle vinduskarm, spesielt på veggene og taket på toalettet og rundt doen. Vindu til kjøkkenet og oppholdsrom er rett ved inngangen så hvis du vil ha privatliv, burde du ha gardiner. Har bodd her med en annen person, og det blir for lite plass av og til. Fikk ikke lov å vaske klær mer enn 2 ganger i uken for jeg delte vaskerom med utleier.

 

Klostergata 36C 7030 H0101

H0301. Stikkord: MUGG! Ingen stue, kun et lite kjøkken uten vinduer… Det føltes klaustrofobisk. Utleier var generelt vanskelig å få tak i. Bodde i tredje etasje uten rømningsvei og når vi etterspurte dette fikk vi avslag. Rommet var knøttlite, men med fine vinduer og fin utsikt til nidelven. Eneste problem var fukten vinduene førte med seg. De hadde malt over mugg i hjørnet av taket. Jeg ble dårlig i av å bo der på grunn av fuktigheten, til tross for at jeg prøvde perioder med både luftig og varme. Også gjester med astma ble syke av kun to netter på rommet. Rommet lå ut mot kjøkkenet og var så lytt at jeg kunne høre hva noen hvisket på kjøkkenet inn på rommet mitt. Vi hadde en kjeller vi kunne bruke, men alle tingene våre fikk et pelset belegg av mugg av å stå der. Leia var okei i forhold til beliggenhet, men høy i forhold til all mugg, fukt og dårlig oppfølging fra utleier. Alt i alt: fantastisk beliggenhet, alt annet var ikke verd det.

 

Loga 36 4406 H0000

Fukt på vegg på soverommet, huseier skyldte på oss som leide.
Ikke rømningsvei på soverommet, soverommet fikk plass til en dobbeltseng, men man måtte da klatre inn i rommet. Soverommet manglet forøvrig en dør. Huseier fikset dette med å si «heng opp en gardin».
Slår hodet i dodøra når man sitter på do. Manglet lås på do døra.
Huseier gikk gjennom søpla vår når søppeldunken hennes ble for full, og sendte derretter melding med bilde av søpla vår dersom noe var sortert feil. Ikke mulighet for å få post levert.

 

Fritz Jensens gate 51 4614 H0201

Bodde her med mitt kollektiv i disse månedene. Kollektivet fungerte problemfritt.
Leiligheten derimot, når du først har fått føle på pipens evige jakt på hvor mye vann den klarer å sende igjennom vegger og gulv. Så kan du få kjenne på planløsningens helt unike mulighet til å sende lukten av fukt rett inn på beboerrommet slik at tvilen om at leiligheten snart oversvømmes er utelukket, på tross av at du bor i 2. etage. Den også jevne musikkduren av fremmede toner som jevnt trommet i ørene fra begge naboer gir unike forhold for søvn.

Sikkerheten på at det oppstår brann i leiligheten er derimot minimalt da det meste er fullt av fukt. Brannslukkere og røykvarslere er på plass.

Hvis du i tillegg klarer å få tak i utleier for å få utbetalt depositumet er du ikke bare i verdensklassen på telefonterror. Du har også hatt skikkelig griseflaks

 

Frierbakken 18 3937 U0101

Kan starte med det som var greit med denne leiligheten, for det var ikke mye. Den var relativt romslig for èn person, strøm var det ganske ok pris på, mye lagringsplass med utendørs bod, stor dusj og huseier var veldig hyggelig når det ikke var noen problemer å ta tak i.

Problemene begynte veldig kort tid etter jeg flyttet inn. Det var ekstremt lytt. Om jeg ikke hadde på tv eller musikk kunne jeg høre huseier og familien når de pratet med normal innestemme, inkludert hva de snakket om. Det ble ikke et stort problem før de begynte å lekeslåss, hyle og herje på kjøkkenet (rett over mitt soverom) mellom 23-04. Første gang jeg spurte om de kunne roe litt ned på kveldene/nettene fikk jeg til svar at de ikke ønsket å liste seg rundt i eget hus. Jeg måtte forklare disse voksne menneskene hvorfor det ikke er greit å hyle og lekeslåss midt på natten når man leier ut en lytt leilighet. Problemet gjentok seg mange ganger, men ikke like ekstremt lengre. Gikk nå mest i høylytt musikk. Siste uken jeg bodde der spilte de ekstremt høy musikk etter 23 hver eneste dag (vanligvis ellers bare 2-3 ganger i uken). Jeg kunne til og med Shazame sangene de hørte på (se bilde).

På et punkt hadde jeg så dårlig wifi at jeg måtte dele 4g fra telefonen min for å sende en epost fra pcen, det tok nesten en måned før huseier klarte å innse det var fordi han hadde flyttet på routeren, og i det hele tatt var villig til å gjøre noe med problemet. Han flyttet den tilbake og jeg fikk bra signal igjen.

Ekstremt lite dagslys, såpass at jeg er sikker på at leiligheten aldri hadde blitt godkjent til utleie om den ikke allerede hadde blitt godkjent under ekstremt gamle regler (huset er bygd på 40 tallet tror jeg, usikker på når leiligheten ble laget men ser ut som siste renovering skjedde rundt 90 tallet). Var mørkt innendørs selv på sommeren uten gardiner.

Brannsikkerhet var et stort problem her. Ikke en eneste brannalarm, el anlegget så hjemmesnekret ut, sokler falt ut av veggen, hadde ikke egen sikringsboks, mtp hvor lytt det var vet jeg det ikke var noe branncelle. Det var heller ingen rømningsveier, utenom vinduet på stuen. Vinduet på soverommet var for høyt oppe og for lite, pluss at det vokste en busk foran så det ikke kunne åpnes helt.

Fukt var også problematisk. Merket det først da jeg oppdaget mugg inni doen. Sminkeproduktene mine med lokk på mugnet, måtte kaste mye. Utviklet seg mugg i en kommode jeg hadde stående på badet. Fukten var verst på bad og soverom, men det var generelt en fuktig leilighet. Jeg har muggutløst migrene (pga en tidligere leilighet med svartmugg) og hadde migrene flere ganger i uken mens jeg bodde her. Etter utflytt har jeg ikke hatt et eneste anfall.

Huseier skjærte ned trærne foran huset som skygget for utsikten til industriparken. Min parkeringsplass ble vurdert som beste oppbevaringsplass for disse trærne. Jeg sykler, og klarte nesten ikke få sykkelen min frem og tilbake, og måtte si nei til besøk flere ganger pga dette (ingen andre steder besøket mitt kunne parkere). Huseier spurte ikke om tillatelse på forhånd. Ble lovet det skulle bort innen 2 dager, tok nesten 2 uker før de var borte.

Bakken huset ligger i er ekstremt bratt, og på vinteren var det et mareritt å komme seg frem og tilbake. Jeg måtte kjøpe brodder, aldri brukt det før.

Omtrent 5 måneder etter utflytting har huseier enda ikke klart å gjøre noe så enkelt som å sende bekreftelse om at jeg har flyttet så depositumsgarantien min sies opp. Den er derfor fortsatt løpende, på tross av godkjent utvask. Ja, jeg har mint han på det. Han svarer meg ikke.

Alt i alt er denne leiligheten ikke verdt prisen overhodet og huseier er ekstremt vanskelig å ha med å gjøre.

 

Haugeveien 25 5005 H0101

Når du får et skriv med hvordan man skal behandle mugg og sopp innbakt i kontrakten du signerer burde man kanskje spør et par spørsmål.
Utleier (BKV) i seg selv har egentlig ikke vært et problem, men det er ganske tydelig at kvalitet ikke er hovedfokus. Heller har vi egentlig ikke utfordret dem på noe som kan hinte til «mangel». Jeg kan huske at en representant fra BKV kom innom for brannkontroll etter en av leiligheten over meg hadde tatt fyr på grunn av tørrkoking, og da var jeg veldig ivrig på å peke ut de magiske svarte flekkene rundt på badet, men ble fortalt at det var ingen grunn til bekymring. OK.
Hver gang jeg har returnert til denne leiligheten etter en uke borte eller mer har jeg blitt syk. Den samme type sykdom hver gang. Jeg ser på det som en forbannelse jeg har fortjent for å være naiv, men realiteten er nok at det er mugg og sopp i veggene og veldig tydelig på badet (se bilder).
Veggene i leiligheten er fulle av hull og skruer fra tidligere leietakere, og er tynnere enn et A4 ark. Man hører alt. I tillegg kan planløsningen virke veldig inspirert av et abstrakt Picasso maleri. Du kan også glemme lagringsplass om dere bor i begge rommene hver for seg.
De leier også hovedsakelig bare til studenter, så vær forberedt på støy fra alle kanter.
I bunn og grunn så er det en klaustrofobisk kjellerleilighet. Man kan forvente høye strømpriser og lav standard. Leiligheten har ikke fått mye kjærlighet i sin tid og det er på høytid at den går gjennom heftig renovasjon om månedsleia på 11.000kr (ikke inkl. strøm) ikke skal bli sett på som en vond vits. Ellers er det veldig vakkert rundt Nordnes hvis man ser bort ifra alt veiarbeidet som aldri ser ut til å ta slutt, og man får absolutt nok av motivasjon til å gå ut av leiligheten så ofte som mulig for å nyte naturen og utsiktene rundt seg.

 

Elvegata 12 1767 H0101

Utleier gjorde ingenting, vi hadde ikke varme ovn på badet, så vi møtte sette inn en oljeovn, det var svart mugg på soverommet bak senga, vasken på kjøkkenet var tett og vi gjorde det vi kunne for at det skulle bli bedre…

 

Sydneshaugen 15 5007 H0101

Dette er en fuktig leilighet, utleier maler over mugg for at det skal se ut som det ikke er mugg der. Her opplevde alle 4 at man fikk mer kviser av å bo her.. Vi fant ut når vi drev utvask at det var mugg mange andre steder enn vi egentlig trodde. Prisen var veldig god.

 

Agnes Mowinckels gate 6 5008 H0301

Mugg på rommene, dårlig luftkvalitet, fuktig, skitne vinduer (som aldri blir vasket), dårlig lys i leiligheten, dårlig isolasjon så det blir veldig kaldt om vinteren (strøm er ikke inkludert i leien), vi flyttet inn til en skitten leilighet og måtte vaske det selv, skapene var ødelagt (vi fikk nye en stund etter vi flyttet inn), dusjen var ødelagt, vasken var tett,

 

Hans Holmboes gate 17 5007 H0201

Leiligheten i seg selv hadde generelt dårlig standard. Vi fant mugg og sølvkre på baderom og visse soverom. Utleier var vanskelig å ha med å gjøre, og levde ikke opp til mine standarder for hvordan utleier burde oppføre seg.

 

Edvardsens gate 3 5034 H0101

Leiligheten er liten, men har en veldig god romløsning og virker moderne. Er relativt mørk og man må som regel ha gardinen nede siden man bor i første etasje. Utleier er veldig hyggelig og er lett å samarbeide med hvis det oppstår problemer. Derimot, er leiligheten veldig (!) fuktig og det har lett for å vokse mugg enkelte steder. Det var ofte vann på innsiden av vinduene.

 

Uhyggelige utleiere

Kråkerøyveien 80A 1673 H0201

Utleieren var frekk og nedlatende. Han ga gjerne kritikk høylytt foran andre leieboere. Dessuten kom han ofte på besøk uten å gi beskjed på forhånd. Det var ikke særlig enkelt å samarbeide med han.

Depositumet ble innbetalt på hans private konto, noe som endte uheldig for min del ved utflytting. Depositumskonto var ingen alternativ.

Badet var helt greit, og det fungerte som oftest greit. Kjøkkenet var liten i størrelse, og det var ikke plass for alle oss leieboerne ved kjøkkenbordet. Det var ingen stue der i det hele tatt.

Det var mye støy fra motorveien utafor huset, samt fra de som bodde i 1.etasjen. Man kunne høre samleie og andre lyder fra naborommene. Det var altså dårlig lydisolering i hele huset.

Generelt lite muligheter med tanke på brannvern og rømningsveier.

I 2.etasjen var det fire knøttsmå soverom. Vi fire leieboerne betalte ca. 4500 kroner per person per måned. Internett var med i husleia, men ikke strøm.

Busstilbudet var ikke så utbredt, særlig på kveldene og i helgene.

Generelt sett var dette ikke et hyggelig sted å bo. Mye støy, frekk utleier, små soverom, ingen oppholdsrom for leieboerne og slitt standard.

 

Gyldenløves gate 62B 4614 H0201

Beliggenheten er kjempegunstig i Posebyen, kort vei til sentrum, buss til Kjevik og lignede. Leiligheten i seg selv hadde tre soverom og ble leid ut for 15000 + strøm, som vi fikk beskjed om at vi enten kunne ordne selv eller dele med hu som bodde i overetasjen. Av enkelhetsskyld valgte vi sistnevnte. Når strømprisen viste seg å være umåtelig høy sa vi ifra om at vi ville ordne med strømmen selv. Da var det plutselig ikke mulig lenger, fordi leiligheten vi bodde i ikke hadde egen strømmåler. Vi spurte da hu vi delte strøm med om vi kunne få se på strømregninga, noe hun kverulerte over og bestemte bastant at det eneste som var rettferdig var å dele strømmen på 4, hvor vi skulle betale 3/4 siden vi var tre som bodde der. Dette på tross av at vi mer eller mindre alltid satt sammen, lagde mat sammen og lignende. Etter mye diskusjon begynte vi å regne på det selv og fant ut at vi brukte omtrent like mye strøm som hu, noe hun nektet for at kunne være mulig. Når vi da spurte utleier om hjelp, fikk vi blankt beskjed om at hu sikkert hadde rett, siden hun hadde bodd det lenger og hadde mer «peiling» enn oss. Etter en tid fant vi ut at vi også delte varmtvannstank med hu, og at denne var så liten at det umulig kan ha vært beregnet for mer enn en person. Vi måtte planlegge når vi skulle dusje, fordi to personer ikke kunne dusje samme dag (med mindre det var noen minutters dusjer). Videre ble vi beskyldt for å stjele skoene hennes, hvor hun nærmest ikke godtok at det ikke var oss.
Soveromsstørrelsene var helt forskjellige fra hverandre, hvorav det ene kun var gjort om fra et kott til soverom. Mellom dette «soverommet» og et av de andre var det en dør som ikke ville lukke seg, som gjorde at vi måtte skyve et skap foran for å holde den igjen. Det var så lytt mellom disse rommene at man kunne høre personen på den andre siden av rommet trykke på bryteren til bordlampa eller legge ned mobilen på nattbordet.
I leiekontrakten var det en rekke ting som skulle komme på plass før vi flyttet inn, men som ikke kom på plass før mange måneder med masing fra vår side.
Etter å ha bodd der et år fant vi ut at det han hadde sagt var «dårlig malingsjobb» var svartmugg, som vi da har lugget med ansiktet rett oppi.
I tillegg var det så lytt mellom leilighetene at vi kunne høre hvert eneste ord naboene sa.
Ved utflytt vasket vi ned hele leiligheten i to omganger, men dette var fremdeles ikke «godkjent» av utleier. Ved nedvask fant vi blant annet barberhøvler i dusjsluket og mugg i vinduskarmer. En rekke feil om mangler som vi hadde opplyst om når vi flyttet inn (blant annet ødelagte persienner og kjøkkenkledning som begynte å falle av) fikk vi skylden for. Vi fikk streng beskjed om at det var uhørt å forlate leiligheten i den standen vi hadde gjort, og at det var normalt skikk å etterlate det i lik stand som når man kom. Dette på tross av at det var støv og sagflis over hele leiligheten når vi flyttet inn og kaos generelt, hvor vi brukte lang tid på å «stelle i stand» alt.
Dersom du vil satse på å få astma (eventuelt videreutvikle den), blir robba for penger og bli behandla som et lite barn så er sikker 15000 en god pris, dersom du ønsker <3 livsglede <3 så hold deg unna! Han leier ut 3 leiligheter i Gyldenløves gate 62, hold deg unna alle! Ronny er ikke verdt tiden din

 

Strandlien 25 5057 H0101

Så enig med deg! Bodde i nr.23 (samme utleier). Fikk også trusler da jeg skulle flytte ut etter bare er halvt år. Prøvde å få 3mnd oppsigelse da jeg aldri hadde skrever under en kontrakt med han. Jeg purret på han tre ganger fordi vi ikke hadde skrevet under kontrakt sammen. Da fikk jeg beskjed alle gangene at det kommer en revidert kontrakt, men fikk den aldri. Dette var uaktuelt. Truet meg med å gå til HTU dersom jeg ikke betalt leien. Da jeg ikke betalte leien sa han at dersom jeg ikke betaler får pappa betalingsanmerkning (siden han sto som kausjonist på en kontrakt som jeg hadde skrevet under sammen med hun jeg overtok rommet til). Endte med at vi tok saken til HTU, slik at jeg ikke skulle betale noe frem til andre flyttet inn. Tapte saken da HTU mente det var en større belastning for han enn meg… Denne utleieren tenker kun på seg selv og pengene han får inn i mnd.

 

Strandlien 25 5057 H0101

Verste opplevelsen noensinne, med trusler og sjikanering, bygget også platting over rommet mitt, noe som ødela alle former for dagslys senere, burde ikke ha retten til å leie ut, useriøs, upålitelig og rett og slett utrivelig. ALDRI SIGNER NOE AV DENNE UTLEIER

 

Maridalsveien 265A 0872 H0101

Bodde der i ca eit halvtår, før eg ba om å få bryte kontrakten, noko utleigar sa ja til men når det kom til å gi tilbake depositum etter 3 månedersoppsigelse og leverte nøkler var det andre boller. (Då hadde fleire klaga og ville bryte kontrakten) måtte betalte leiga på rommet fram til juni 2019, etter eg leverte nøkler i mars sidan kontraken var noko lureri. Var heller ikkje brannsikra der, og mykje fukt og svært lytt. Ingen personleg lås på eiget rom, og andre i kollektivet var dårleg på å låse ytterdøra så den var ofte open for alle å einkvar til å kome inn. Delte lenge kjøleskap og litenfrys med 5 andre før me fekk masa oss til eit ekstra kjøleskap. Når eg «flytta» ut, høyrde eg frå dei andre s om og var lei av å bo der at brannvesnet skulle kome på kontroll og kom seg ikkje inn pga nokon hadde låst døra når den skulle vere open for dei. Vil ikkje anbefale dersom du ikkje er desperat. Etter eg flytta ut fekk dei eigen lås på romma.
Var lova bod, men fekk verken bruke den på kjøkkenet eller garasjen, den på kjøkkenet var full av svartmugg, og når ein nemnte det etter innflytting ignorerte utleigar det. Dårlege flyktningsmogleika, eit vindauge på alle rom, og umulige å få opp til at det hadde vore mogleg å kome seg igjennom uten å kunse dersom brann.

 

St. Edmunds vei 49a, Oslo, Norge H0000

Vi er et par som bodde der i et år, og på den tiden har vi hatt mange uønskede og ubehagelige episoder med utleier. Kjellerleiligheten på 45 kvm har bod, 8500 kr mnd inkl. strøm og internett (nå til leie for 10 500 på finn). Leiligheten har dårlige løsninger, kjøkkenet er egentlig et vaskerom og har derfor ingen skap eller oppbevaringsplass. Vi hadde egen hage, som var topp, men utleier måtte være i hagen vår for å skru på hageslangen om sommeren: og på kjøkkenet vårt kom det grønne drypp pga. algedannelser på kobberrøret som sto fritt uten beskyttelse i taket. Kjelleren er dårlig isolert (om vinteren sto begge panelovnene på 30 grader, men makstemperaturen ble ikke høyere enn 20-21 grader), veldig mye fukt og veldig mørk (bare ett lite vindu som er dekket av busker og planter fra utleiers hage). I tillegg har vi slitt med maur og edderkopper (kanskje 4cm i diameter, man så hårene på beina). På grunn av kulden om vinteren, skaffet vi oss en oljeovn. Dette ble utleier veldig sint for, og vi måtte kvitte oss med den fordi hun ikke stolte på at vi ikke skulle bruke den mer. Når det kommer til overvåking, hadde utleier oversikt over temperaturer og når vi sist hadde åpnet/lukket inngangsdør og vindu, og dessuten et høyoppløselig sensorstyrt overvåkingskamera i hagen sin som vi måtte passere hver gang vi skulle ut eller hjem. Vi oppdaget også et Verisure-kamera i kjellerleiligheten som var retta inn mot kjøkkenet/badet. Selvfølgelig ble ingenting av dette informert om før vi flyttet inn. Utleier (som er pensjonist og enslig) var også veldig masete, og ringte til alle døgnets tider om de minste ting. Noen måneder etter vi hadde flyttet inn, oppsto det oversvømmelse fra et sluk (mellom kjøkken og bad). Det begynte på fredagen med tett do (doen har fra før av veldig dårlig futt, man måtte trekke ned 2-3 ganger for å få ned litt papir), og på søndagen kom det kloakkvann opp fra sluket hver gang vi skrudde på vann (har ikke bilde siden det var en stressende tid med eksamener). Vi sa ifra til utleier, men hun ville vente til mandag pga. stive priser på søndager (vi kunne altså ikke gå på do, eller bruke vann i det hele tatt). Rørleggeren kom til slutt, etter at foreldrene våre måtte forhandle med utleierens voksne sønn. Regninga kom på 18 000, og ble selvfølgelig dekket av utleiers forsikring og var dermed ikke vår skyld selv om utleier først påsto det. I den siste tiden av leieforholdet har utleier også anklaget oss for fuktigheten i kjelleren. På de mest regntunge dagene har avfukteren blitt tømt så mye som 3 ganger i døgnet (altså 4,5 liter med vann i døgnet). Utleieforholdet var over da utleieren kastet oss ut på en måned oppsigelsestid uten en saklig forklaring.

 

Løbergsveien 48 5054 H0000

Jeg betalte forskuddsleie som ble et slags depositum. Fikk igjen forskuddsleien da jeg flyttet minus 990,- som utleier sa var administrasjonsgebyr fordi jeg flyttet før kontrakten gikk ut. Jeg holdt selv visninger og fikset ny leietaker.

Utleier er superhyggelig, imøtekommende og lover at alt skal komme etter hvert og at alt er nyoppusset og fresht. Dessverre så holder ikke utleier hva han lover i senere tid.

Jeg opplever hasjrøyking både inne og rett utenfor vinduet.
Andre leietakere tar også kokain i fellesområdet. Denne personen ble flyttet fra dette kollektivet til et annet av huseier. Det var positivt, men det var mye om og men før det. Ekstremt mye om og men… med andre ord, huseier var treg på å svare og handle.

– Det stod at det var vasking av et vaskebyrå i kontrakt, dette ble bare tull og var løgner. Grimeland betalte en annen leietaker for å vaske huset, leietaker fikk fradrag på husleien men vasket ikke selv – Grimeland gjorde ingenting med saken – endte opp med at jeg vasket huset selv fire uker

– Var ulovlig med dyr i huset i kontrakten men det bodde en hund der da jeg flyttet inn – alt huseier sa var: «Du er vel ikke allergisk?»

-Svarte sjeldent eller aldri på spørsmål
Fikset ikke brannstige, sendte forespørsel flere ganger. Sammen med andre leietakere.

-Veldig mye ansvar ble lagt på oss som bodde der.

Stig grimeland betalte en annen leietaker for å ha visninger for han, han sa han ikke hadde tid selv.

Grimeland ga fradrag på en annen leietaker så hen var den som kjøpte felles vaskeartikler.

Det frarådes på det sterkeste å ha noe som helst kontakt med denne utleieren, han burde absolutt ikke få lov til å utnytte studenter på denne måten. Hans måte å leie ut på er uforsvarlig og ikke trygg på noen måte. Han er definisjonen på en utleiehai.

 

Rotter og skadedyr

Nygårdsgaten 47 5008 H0102

Billig leie og digg beliggenhet, men vi hadde problemer med mugg, sølvkre og brødbiller og utleier tok ikke ansvar for å fikse det.

 

Bjerkehageveien 7 1405 H0000

Huset er infisert av stokkmaur. Tok ca 40 maur hver eneste dag. Fikk bekreftelse fra skadedyrfirma. Da jeg sa skriftlig ifra til huseier, fikk jeg kontrabeskjed at de ikke trodde på at det var stokkmaur, men skogsmaur. De ønsket ikke gjøre noe med dette og ba meg legge ut maur gift pulver i hele leiligheten. (Noe man ikke skal gjøre ved stokkmaur) Sa ifra flere ganger at det fortsatt var stokkmaur i leiligheten, uten at noe videre skjedde. Veldig tørr leilighet og ledningene var varme. Brannfarlig. Varmekabler på badet fungerte ikke. Veldig lytt i hele huset, inn til nabo leilighet (er to utleie enheter i under etasje). Også veldig lytt opp til huseier og kunne ofte høre både skriking, gråting, bråk og andre ting man helst ikke ønsker å høre.

 

Kråkstadveien 1 1424 H0204

Denne blokken har slitt med veggedyr i mange år. Virker ikke som styret er noe interessert i å få bukt med problemet.

I min situasjon kom veggedyr fra nabo. Skadedyr firma fant ut at det var 5 leiligheter som var infisert. Huseier (privat person) mente jeg skulle betale for skadedyr firma. Styret tok null ansvar og meldte seg ut. Endte med at jeg måtte skaffe meg advokat og havnet i mekling med eier utleier. Jeg vant saken og utleier var spydig.

Har fått en rekke telefoner fra advokaten i ettertid (i år også) med forespørsel om å bruke mine skadedyr papirer i senere saker. Det er altså fortsatt veggedyr i blokken i flere leiligheter.

Det leies ut mange billige leiligheter på denne adressen, men rykte tilsier at de fleste flytter ut ganske fort.

Annet å bemerke seg er at det ofte var narkomane som skrek høyt i korridorene og hamret på dører. Søppel i oppgangen. Masse møbler som var gjemt under trappen fordi folk ikke orket kaste det selv.

 

Aldor Ingebrigtsens veg 46 9010 H0000

Bodde her i nærmere 2 år med samboer og hadde ingen problemer i starten. Etterhvert begynte ting å dukke opp. insekter som kom fra veggene og gulv, de var overalt. Ekstremt dårlig isolert da det kom frost og is på innsiden av veggene som gjorde at strømregningen ble usedvanlig høy. Pga frost å is på vegger, dukket mugg opp rundt omkring, kontaktet huseier men fikk beskjed om at det var vårs feil siden vi hang klær til tørk inne å at sengen sto for nært veggen. 11500kr begynte å virke veldig urimelig, men kom aldri til noe enighet med huseier. Var heller ingen brannalarm, og en brannslukker som var alt for gammel.
Når vi flyttet fikk vi aldri tilbake depositum heller. Ellers var beliggenhet helt suveren:)

 

Grottenveien 2B 1177 H0000

Grottenveien 2B er en 25 kvm møblert sokkelleilighet som ligger i under etg. til familien som leier ut. Etter at det har blitt mørkt ute samler det seg tusenvis av skrukketroll og svarte larver på og rundt inngangsdøren. Det er ikke mulig å åpne eller lukke døren uten å få inn larver og skrukketroll. De faller inn på innsiden av døren i det du åpner døren. Skrukketrollene bor i dørlisten under inngangsdøren. Skrukketrollene kommer seg ikke bare inn gjennom døren. De kommer også opp av sluk på badet og inn gjennom lufteventiler. Det er alltid skrukketroll i leiligheten uansett hvor mange du dreper. Utleier Tone Malmstedt Eriksen og Harald Jachwitz Andersen visste om dette før de gjorde om kjellerstuen sin til utleieleilighet. De unnlot med vilje å informere om dette før de skaffet seg leietaker. De leier ut for 11.000 kr i mnd. De nekter for at det finnes et insektsproblem i leiligheten. Og de nekter å gjøre noe med problemet. De blir rasende og sier at leietaker lager drama og dårlig stemning når de blir bedt om å fikse problemet. I tillegg til dette er det ikke noe trykk i dusjen. Og badet blir oversvømmet av vann pgr av at avløpsvannet fra vaskemaskinen går gjennom sluket i dusjen og gjør sluket tett. Det er også så lytt at man hører innholdet i samtalene til utleier. I tillegg går utleier foran vinduet til leietaker hele tiden så leietaker ikke har noe privatliv. Klesskapet står ved vinduet. Og man ser rett inn på badet og inn i hele leiligheten fra vinduet. De lovet på visning at ingen skulle gå foran vinduet. At det ikke skulle være noe innsyn. Utleier driver konstant med nye prosjekter inni og utenfor huset sitt. Disse prosjektene medfører ekstreme mengder støy i leiligheten til leietaker. Utleier tok seg uanmeldt inn i leiligheten til leietaker uten godkjennelse og tok bilder av hvordan leiligheten så ut innvendig, Etter endt leieforhold planlegger utleier å saksøke leietaker for minimum 80,000 kr. Fordi utleier ønsker å pusse opp på leietakers regning.

 

Slemdalsgata 15 3717 H0101

Mye skjeggkre, og tyvbiller. fukt skader i leiligheten, mugg og utleier gjorde ingenting for å forbedre dette før det hadde gått for langt. Dyr husleie, for en liten og veldig dårlig isolert og fuktig leilighet.

 

Nesttunbrekka 20 5221 H0101

Forferdelig sted å bo, veldig dårlig standard, mugg og fukt overalt, maur og snegler kryper fritt i huset og utleier leier ut til hvem som helst. Det er ekstremt lytt, og veggene er kun gips. Om vinteren fryser man ræven av seg, og det er så dårlig isolert.
ANBEFALES Å STYRE UNNA DENNE UTLEIEREN! IKKE BO DER! Hadde det verste året i mitt liv boende der!

 

Parkveien 13 0350 H0404

Mye fukt grunnet mangel på tilluft. Faraomauer og brunbiller (skadedyr) i leiligheten. Dette medførte at det meste av ting måtte på fryselager. Naboer som koblet fra brannvarslere for å røyke hasj i leiligheten og som oppførte seg upassende. Brannslukningsutstyr var ikke kontrollert i henhold til gjeldene regler. Ble heller ikke gjort noe med etter henvendelse til styret. Til tross for skadedyr i leiligheten ble den leid ut av utleier på nytt, uten at problemene var fikset.

 

Claus Frimanns gate 11 5011 H0101

Opplevde på et halv år 4 rotter som kom seg inn via kjøkkenet, og sprekker i grunnmuren. Dette skal trolig fikses nå. Er også veldig mye fukt i leiligheten og til tider mugg.

 

Brannsikkerhet

Ibsens gate 115A 5052 H0000

Jeg leide her fra august 2018-juni2019, jeg fikk beskjed om at forje leieboer hadde flyttet ut noen dager før så de hadde ikke hat tid til å vaske ut, jeg vasket selv mot billigere leie. Vi var 11 i kollektivet og da vi flyttet inn fikk vi beskjed om at det hadde vært vasket runt før innflytting, det stemte ikke fant vi ut etter fadderuken var over og vi bestemte oss for å ta en fellesvask. Da vi klaget til utleier fikk vi beskjed om at det var vi som var skyld i herligheten.

Ikke lenge etter fant vi sopp på badene og i samme tidsrom la vi merke til et sølvkre problem, da vi ga beskjed om dette fikk vi beskjed om at dette var overflate sopp (sopp gror utover fra lengre inn i veggen) og at vi bare skulle vaske det bort.

Brannalarmen gikk støtt og stadig, vi hadde 7 ubrukelige brannslukkere, og da vi fikk brannvesenet på besøk hadde huseier avtalt et tidspunkt som ikke passet for noen studenter. Det er mer enn 3 meter fra vinduer i andre etasje til asfalten på bakken, så hvordan de mente de i andre skulle komme seg ut i en brann er et mysterium.

En av guttene hadde et hull i en vegg han ikke var blitt informert om, jeg og han jeg delte vegg med kunne si prosit til hverandre om en av oss nøs, og hele huset var et is-hus på vinteren.

Våren 2019 måtte vi la døren som gikk ut til hagen stå åpen ettersom hovedinngangen ikke ville åpne, dette ble ikke fikset på en uke.

 

Sigurds gate 23 5015 H0301

Det var kun èn brannvarsel i leiligheten UTEN batteri da jeg flyttet inn. Denne er montert helt inntil veggen i stua. I henhold til brannforskrifter skal den være montert minst en meter ut fra veggen. Ingen brannvarslere på soverom. Sluktningsapparatet står i branntrappa som alle andre leiligheter i bygget har adgang til.

 

Hennebysmauet 2A 5005 H0301

Gulvene i kollektivet er også veldig skjeve.
Største problemet er brannsikkerhet. Hvis det brenner i første eller andre etasjen vil de som bor øverst slite med å komme seg ut. Da jeg bodde der hadde jeg en taustige, men den nådde bare midt på veggen. Leiligheten ligger såppas langt inne i smauet at en eventuell brannbil vil ikke nå toppetasjen. Brannbilen får heller ikke plass i smauet.

 

Svartediksveien 14C 5009 H0201

Huset ser fint ut, men ingen av løsningene er godkjente. Utleiger leigde ut huset med ulovlige romløsninger, 8 soverom og 3 leiligheter for mye i huset. Ikke godkjente rømmningsveier, eller brannsikkerhet. Legger all skyld på leigetakere. Problemer med mugg. Useriøs utleiger, som flere ganger har kommet med trussler om rettssak, inkasso m.m.

 

Micheletveien 9 1053 H0201

1 brannalarm på 75 kvadratmeter, ikke seriekoblet og kun satt opp etter vi mailet.
sjeldent svar på spørsmål fra utleier.
bra prisnivå og veldig fint og nyoppusset. stor plass.

 

Norrønavegen 1 9016 U0101

Ikke lei her, eller andre plasser av utleieren. Dødsfelle i tilfelle brann og en utleier som lurer førstegangsleiere. Anbefales ikke.

 

Kleists gate 2 7018 H0302

STYR UNNA KLEISTS GATE 2. Utleier: Marit Hartvigsen
Vi har vært 4 gutter som har bodd i et kollektiv i Ila, hvor standard har vært veldig dårlig.
Leiligheten har blitt «pusset» opp for mange år siden, og veldig amatørmessig. Ledninger henger og ligger rundt, utallige hull i tapet og vegger.
Bad og toalett er separert, med toalettet utenfor leiligheten, uten vask. Som faktisk er like kald og uhygenisk som en utedo.

Det største problemet har vært sikringsskapet som er svært brannfarlig
4 soverom, gang, deler av kjøkken og deler av stue er på én kurs på 10A.
Dette resultere med at i vinterhalvåret, gikk strømmen 3-6 ganger daglig. Med kun én varmeovn på i hele leiligheten.
Bad med vaskemaskin og varmtvannstank var på egen kurs, som også gikk daglig. Som resulterte i at hvis vi ikke oppdaget det, hadde vi ikke varmtvann i et døgn.
Vi klagde til huseier på dette i desember 2019, men med liten til ingen respons. Og er fortsatt ikke gjort noe med.
Vi fikk også elektrikere til å se på saken, og sa sikringsskapet var brannfarlig.

Utleier har igjennom hele året vært vanskelig å ha med å gjøre, svarer aldri på meldinger og ringer aldri tilbake.
Låser seg inn i leiligheten uanmeldt, hører ikke på klager og skal alltid være vrang, uansett hendvendelse.
Leiligheten var nesten ikke vasket da vi tok over, og møbler fra forrige leietaker stod igjen uten at det ble avtalt.
Da vi skulle flytte ut, krevde utleier at vi skulle kvitte oss med absolutt alt i leiligheten.
Selvom det stod i kontrakten at vi kun hadde ansvar for det vi hadde tatt inn.
Det har også vært mange andre tilfeller i kontrakten som strider mot norsk lov.
Men som utleier aldri har villet innrømme.

 

Klæbuveien 140E 7031 H0000

Utleier her er Bernt Børre Rogstad. Jeg og min familie bodde hos Rogstad i Klæbuveien 140 vis a vis Lerkendal stadion fra 2007 til 2009. Vi betalte over 10.000,- i mnd for kjellerleiligheten som vi etterhvert fant ut er registrert hos byggesakskontoret som vedbod og ikke er regulert som boenhet. I følge papirene hos de er det ikke gjort endringer i huset siden tidlig 1900 tallet. Jeg inviterte kommunen på besøk og brannvesenet. Som varsler i saken fikk jeg også tilsendt sakspapirene mellom kommunen og rass…. Bernt Børre Rogstad og han fikk dagbøter ann mass for dette og jeg og min familie måtte flytte fra leiligheten for brannvesenet nektet oss å bo der grunnet rømningsveier og i leiligheten øverst i huset gjaldt det det samme. Etter at vi flyttet ut og i minst 7 år (Jeg har flyttet fra Trondheim) har ukentlig sett at det fortsatt bor folk i leilighetene. Hold dere unna denne mannen!!!

 

Skumle utleiere

Haresvingen 21 3320 U0101

Snill og ålreit huseier i starten, virket som ting var på stell. Etter litt funker ikke lysene under kjøkkenet, sier fra om dette ganske mange ganger uten at noe blir gjort, var fortsatt ikke gjort noe da jeg flyttet derifra. Vasken på kjøkkenet begynte å lekke, sa fra om dette, ble heller ikke gjort før jeg flyttet, samt en del mugg i vegger i stuen og soverom som ikke ble gjort noe med før jeg flyttet, slet mye med hodepine og holdt derfor tilbake en husleie. Huseier ringte og truet meg og trakasserte meg på telefon da jeg bodde der 2 av 3 oppsigelsemåneder pga mugg og ingenting gjort. Fin leilighet generelt, men vil ikke anbefale å leie der. Ble til slutt redd huseier da han fremstod aggressivt.

 

Selsbakkvegen 50D 7027 H0302

Husker mitt første møte var oversannsynlig hyggelig, og hun klaget på at den forrige beboeren snyltet på henne. Bestemte meg for å flytte inn da jeg trodde det kom til å bli hyggelig, men det ble fort de verste månedene i mitt liv. Ble fullt kontrollert i alt jeg gjorde, det var post-it lapper overalt; på brødet mitt, på melken, på badet, på stuen, på romdøren min-overalt. På lappene kunne det stå for eksempel «sett knivene og gaflene hver for seg i oppvaskmaskinen», «skrap av dusjen og speilet etter hver dusj», «denne melken går ut i dag», «husk å sett stikkontakten for støvsugeren i riktig kontakt, så slipper du å bytte når du skal støvsuge hele leiligheten», osv. Hun klaget over helt banale ting. Selv fikk hun ha besøk. Men jeg fikk ikke ha besøk. En dag kom søsteren min på overraskelses besøk fra nord, hun fikk sove i sengen min mens jeg var på skolen. Plutselig fikk jeg en sms av min søster om at hun var blitt kastet ut av ei jente som hadde gått rett inn på rommet mitt, mens min søster holdte på å kle på seg og sa at hun ikke kunne være her. Min søster ble sjokkert og gikk selvsagt. Jeg kjente allerede etter to uker at jeg fikk angst av å bo der, jeg klarte ikke lage mat på kjøkkenet når hun var der. Når jeg først laget mat der, så kunne hun komme bort å kommandere meg til hvordan å røre sausen på riktig måte. Om jeg satt i stuen og så litt tv, og hun kom hjem så kunne hun røske kontrollen ut fra henda mine og si at hun skulle bruke tvn. Jeg kom hjem sliten etter kveldsvakt (er medisinstudent/ og assistent), og da ble jeg så å si tvunget til å prøve på meg en haug med kjoler fordi Hun skulle på date og trengte å se hva som kunne passe, noe som kun ledet til negative kommentarer om mitt utseende. Jeg sa opp, og forklarte at jeg ikke kunne ha det som dette lengre. Men hun overtalte meg istedet til å bli boende, hun sa hun skulle forandre seg. Noen greie dager gikk, men så startet det igjen. Jeg opplevde at hun kunne si plutselig » ha det fint i kveld da, på date med (navn)» , og jeg har aldri fortalt henne om noe date eller hva jeg skulle den kvelden til noen, så hvordan kunne hun vite slikt? Jeg opplevde flere slike episoder av at hun visste når jeg skulle jobbe feks. Så, jeg satt et vannglass på baksiden av romdøren min, slik at om det var hvelvet over når jeg kom hjem så visste jeg at noen har vært der, for så langt gikk det! Såklart, da jeg kom hjem så fikk jeg kjeft over hvor dum jeg kunne være som satt et vannglass på gulvet, om jeg ikke skjønte at det kunne skade gulvet hennes? Hun forklarte at hun bare skulle legge inn posten til meg. Og da var det nok, jeg flyttet på dagen og det gjorde jeg med en forferdelig person hengende over meg- vil alle skal vite at dette her er ikke en person som burde fått lov å leie ut noe som helst.

 

Bergliveien 29A 2019 H0000

Anbefaler ingen å leie av Henrik Rekdal på Bergliveien 29a, brånåsen/Skedsmokorset.

I leiligheten vil dere finne mugg og åpne vegger. Leiligheten har ikke lys eller brannalarm. Utleier lovet å fikse dette men det ble selvsagt ikke gjort.

Utleier tenkte at det var OK å befinne seg i leiligheten når som helst og sjekke opp på den. Han mente han hadde all rett til dette. Når mangler ble nevnt opplevde jeg han som svært truende og ubehagelig.

Han kom også opp med en artig ‘regel’ om at vi ‘2 voksne som leide’ ikke fikk lov til å ha guttebesøk eller besøk av noe slag ved mindre han godkjente dette , dette var helt sinnsykt og vi trodde knapt han var seriøs men det viste seg at han altså var dette.

Etter ca 1 mnd når vi hadde bodd i dårlige forhold og gruet oss til å dra hjem for å alltid tydelig se at noen har befinnet seg i leiligheten eller lyset er slokket osv, fant vi ut at han aldri lagde depositumskonto og brukte disse pengene selv. Jeg sa ifra at det ikke var greit og at jeg ønsket pengene på en sperret konto som avtalt men han nektet dette og kastet meg heller ut midt på natta.

Politiet måtte komme fordi han var truende og voldelig, han prøvde å knuse telefonen min fordi jeg filmet litt av situasjonen. Og responderte med å smelle hodet mitt inn i døra, jeg var 18 år på tidspunktet. Jeg turte såklart ikke å bo der etter det ettersom at utleier er *(tekst fjernet av revju.no pga for mye personlig fokus)* og ikke burde få lov til å leie ut selvom han kastet ut ulovlig uten hensyn til kontrakt.

Fant i ettertid anmeldelse av tidligere misfornøyde leietagere på svartelista.no hvor han også beskrives som truende av andre. Leier du her tror jeg du vil sitte igjen med dårlige minner i ettertid. Styr unna !

 

Dårlig isolasjon 

Kalvedalsveien 54 5022 H0101

Nydelig kunstnerkollektiv. Stort og herskapelig, men veldig slitt. Ingen isolasjon. Is på badegulvet om vinteren. Altfor store rom til å kunne varme opp. Flott sted å bo dersom en trenger litt motgang og vil leve seg inn i Dostojevskis bøker.
På en vintermåned ble strømregningen 4000kr selv om det alltid var iskaldt og is på badegulvet.
2. etasje består av tre soverom, bad og et kott som også ble leid ut. I første etasje var det kjøkken, spisestue (40kvm) og stue (40kvm).
Rimelig leie, men dårlig levestandard. Var syk store deler av tiden jeg bodde der.
Umulig å holde rent grunna dårlig vedlikehold.
Lekkasje inn takvinduet på soverommet mitt.

 

Ulsholtveien 5 1053 H0000

Ulsholtveien 5 er, som leieobjekt, ubeboelig. Jeg bodde her som student i 6 mnd, mot utleiepris på 4000 pr. person (vi var 3 stykker). Huset har etter min forståelse ikke blitt oppusset siden dets byggeår (1900-tall, tidlig). Huset er ikke isolert, vinduer er ikke isolert og i noen tilfeller knust, deler av huset er så dårlig sikret at man kan bevege på ting som for eksempel gelender. Oppbevaringsplass i kjeller var ubrukelig da utleier brukte disse områdene til lagring av eget skrot. Sikkerhetsmessig er huset en brannfelle. Den eneste utgangen fra 2. etasje er via trappeoppgangen, som i seg selv er laget av tre. Om vi hadde hatt husbrann, ville man måttet hoppe fra øvre etasjer. Man fikk heller ingen informasjon om brannsikkerhet og rømningsveier.

Kjøkken var i 60-talls stil, og fremstod som urørt fra den tid. De eneste rommene som fikk akseptabelt lys gjennom vinduer var soverom i 2 etasje, men dette er å strekke det langt. Vinteren i dette huset var som ett mareritt. Hver eneste dag var som å bo ute, og det var ikke mulig å varme opp huset da dette kostet flere tusen bare for et par dager. Huset er ikke isolert, så all varme forsvinner rett ut. Man kan «se pusten sin» innendørs.

Kort oppsummert, hold dere unna dette huset og disse uteleierne. Folk som leier ut et hus som er ubeboelig fortjener ikke å leie ut i det hele tatt.

 

Kjipe utleiere

Rosenborg gate 7B 7043 H0201

TIPS!
VÆR ALLTID NØYE VED INNFLYTTING.
*Ta bilde av hele hybelen før innflytting
*Ha ALLTID en skriftlig avklaring fra utleier. (Samtaler og telefoner holder ikke i en leietvist)

Vår historie:
Kollektivet hadde en grei opplevelse av boforholdet og utleier, men helhetsinntrykket raste raskt ved utføytting. Utleier ønsket å bygge inn ett nytt rom i leiligheten samtidig som vi bodde der, med lovnader om kompensasjon for boforholdet under perioden. Vi valgte å avslutte leieforholdet før byggingen startet og dette satte utleier i en helt annen sinnsstemning en tidligere. Ved utflytting ble vi anklaget for å ha solgt/gitt bort utleiers møbler (ved innflytting ble det avklart at alt av inventar var leieboernes), og truet med advokat dersom møblene ikke ble erstattet. Samt tilbakeholdt depositum med anklage om vanskjøtsel av vinduer i 3. etg.
Etter ett år med krangel, advokat og leietvistutvalg ble vi frikjent for anklage og påkostninger.

 

Nye Sandviksveien 12 5003 H0201

Skikkelig kjip utleier. Leiligheten har store soverom, men kjøkkenet er så trangt at du ikke kan gå gjennom til bad eller de andre rommene om en er der. Ingen stue. Rotteproblem, og gjentatte muggproblem på bad. «Spisebordet» var en lem i veggen på kjøkkenet med noen barkrakker, som var så stusselig at ingen orket og sitte der og heller tok med maten inn på rommet. Strømregningene var skyhøye, til tross for at vi brukte svært lite strøm. Da vi fikk vannlekkasje på våren, og huseier ikke gadd å ta ansvar, så jeg måtte ta fri fra studier for å følge opp arbeidet og slippe inn håndverkere, prøvde hun å beskylde meg for vannlekkasjen, noe håndverkeren heldigvis forklarte at var helt umulig. Vi måtte til og med skrive brev til utleier for at hun skulle skjønne at vi ikke kunne betale full leie for tiden uten ordentlig gulv og halvt kjøkken under tiden da de arbeidet med vannlekkasjen. Styr unna

 

Stølstunet 44 4027 H0203

Utleier snakket ikke norsk så hadde kun kontakt med datter. Virket hyggelig i starten men gikk til helvete fra der. Stikkontakten var ikke på veggen, kunne lett ta fingen inn som kunne vært livsfarlig. Malingflekker på gulvet som jeg fikk skylden for da jeg flyttet ut. Ble beskyldt for å ha sølt på gangen, skrapt opp trappen, knekke madrassen og ødelegge overmadrassen, noe jeg ikke hadde gjort. Ble tilsendt regning hvor jeg måtte betala for ny dusj pga en rustflekk som var der fra før, ny seng, ny overmadrass vasketjenester og for flekk på flisene som jeg ble beskyldt for å ha prøvd å «skjult» med dørmatten. Truet med å ta saken opp i retten, har ikke hørt fra dem siden oktober. Har ikke fått tilbakebetalt depositumet mitt heller.

 

Nørvegata 64 6008 H0000

Helt forferdelig utleier, leier ut kun til jenter og går inn når han vil(nekter å gi fra seg nøkkel til leiligheta), har oppsigelses kontrakt på 6 mnd, krever et eget nøkkel depositum(ulovlig) utleier har fester fra ettermiddag til ettermiddag, truer med utkastelse ved litt lyd fra leieboere

 

Risløkkveien 34B 0580 H0101

Jeg leide en loftsleilighet i dette huset og selv om jeg likte godt å bo alene i med relativt god plass (eget soverom og kjøkken/bad/stue i ett). Var det ingen innlagt komfyr eller ovn. Det var en bærbar miniovn og to gamle plater. Jeg måtte sitte i badekar og dusje og ledningene var farlig nært vann ettersom badet var åpent midt i stua. Leietakeren virket hyggelig først men så begynte h*n å ringe meg midt på natta (rundt 23.00) og spurte meg om svært invaderende spørsmål som: dater du bare damer? Og: jeg lurte bare på hvordan det går og hva gjør du nå? Veldig ubehagelig. I tillegg hadde h*n veldig kort lunte og kunne finne på å trampe opp trappa og nærmest banke ned døra fordi han mente at jeg lagde så mye lyd «går du med stilletthæler der inne?». Jeg snek meg rundt som et spøkelse og turte nærmest ikke lage en lyd eller ha noe besøk ettersom h*n ble så sint. Et annet problem var at det ble ekstremt varmt på sommeren oppimot 40 grader og det kom veldig mange innsekter inn i leiligheten. Det var et vepsebol like utenfor soverommet og jeg våknet ofte av vepsestikk. Da jeg sa i fra til leietaker ba h*n meg fikse det selv. Jeg ville ikke anbefalt noen å leie loftet her med mindre det er kommet en ny leietaker og det er pusset opp.

 

Gamle Kongevei 32 7068 H0201

Et gammelt hus som er pusset opp for å presse inn flest mulig soverom, stue er foreksempel fjernet for å presse inn 2 ekstra soverom. Det er 6 soverom totalt i leiligheten som deler på et bad der toalett er inne på badet. Prisen er grei med tanke på beliggenhet, jeg betalte 5000 for et av de mindre rommene men strøm ble fryktelig dyrt fordi nesten alle vinduene var dårlig isolert og varmeovner måtte være på hele tiden for å kunne være i leiligheten. Tror jeg på det meste betalte 700 for strøm en måned og da var regningen allerde delt på 6. Jeg tror jeg var hjemme 1 uke tilsammen den måneden så det var andre som sto for storparten av strømforbruket. Det var også et problem med sjeggkre på badet og soverommene rundt som vi aldri fikk noe svar på når vi varslet i fra om. Låsen på ytterdøren skilte seg en dag, slik at ingen hverken kom inn eller ut derifra. Løsningen til utleier var å skru av låsen helt så vi ikke hadde noen lås lenger. Døren på terrassen kunne heller ikke låses. Begge disse problemene ble varslet om gjentagende ganger men aldri gjort noe med. Flere av leieboerne var utenlandske og kunne ikke norsk, men utleier gadd ikke alltid å kommunisere på engelsk så han overlot ofte til de som kunne norsk å videreformidle beskjeder til de andre. Når vi skulle flytte inn nektet han å opprette dipositumkonto og ville ha penger inn på egen privat konto, noe flere leieboerne gjorde da de ikke viste at dette er ulovlig. Jeg vet at flere har slitt med å få tilbake dette og vet ikke om de har fått det den dag i dag. Det verste var slutten av utleieforholdet. I mars ble jeg oppringt av utleier fordi hun i leiligheten under fikk vann igjennom taket, men det var ingen tegn til vann inne hos oss. Noen dager senere begynnte vaskemaskinen å pumpe vann ut på gulvet når den ble påslått og det kom en rørlegger og koblet den ifra. Noen dager etter det igjen skulle det komme noen for å se til skaden, og samme dag fikk jeg en telefon om at kjøkkenet var revet, leiligheten var ubeboelig og jeg og alle andre måtte ut innen en uke, helst innen noen få dager. Når jeg kom hjem så jeg at hele gulvet i underetasjen var revet, samt halve kjøkkenet var borte og våre personlige ting i skapene var pakket i tilfeldige esker. Dette skjedde midt i eksamsensperioden og under corona lockdown. Jeg skjønner at utleier er nødt til å fikse disse skadene så fort som mulig, men han skulle i tillegg rive 2 av soverommene for å bygge stue på nytt og totalrenovere kjøkken slik at han kan få mer i leie av de neste som skulle flytte inn her. Så jeg er rimelig sikker på at han brukte situasjonen med lekkasjen for å bli kvitt oss så fort som mulig. Vi fikk også beskjed om å vaske de delene av kjøkkenet som fortsatt sto igjen, imens leiligheten var dekt av støv og det var umulig å få noe rent. Hun ene som bodde på et rom som skulle rives fikk beskjed om at hun var heldig som slapp å vaske rommet sitt. Utleier oppførte seg generelt ufint og viste null sympati for oss som plutselig fikk hele livet snudd på hodet og måtte finne oss nytt bosted umiddelbart i en allerede stressende situasjon. Han nektet også å tilbakebetale den forhåndsbetalte leien for en periode vi ikke engang fikk oppholde oss i leiligheten. Tipper leiligheten ser strålende ut u dag etter oppussingen men anbefaler virkelig ingen å leie av denne utleieren.

 

Norumlia 2 1643 H0101

Vi leide der 1 år. Vi var et ungtpar. En på 18 og en på 20. men de behandlet oss som små barn. Fikk ikke lov å parkere der vi ble lovt hvor kunne parkere. Siden det skulle være plass til gjester (foreldrene til huseiere). Men de parkerte foran døren våres. Fikk ikke lov å ha bilen min på i 5 min, siden det bråkte (er en hybrid. De lager ikke særlig m lyd). Måtte begynne åpne gardinene oftere, men de sa de ikke så inn. Så hvordan vet de at vi har gardinene er igjen heletiden? Også sto jeg på kjøkkenet og han så inn flere ganger. Hadde ikke mye vann på sommeren (ikke deres feil). Bodde med mus. Var på kjøkkenet og på stua. Kontrakten hadde vi blitt enig med å si opp leien var 2 mnd. Vi sa ifra 3 mnd og de fortsatt spurte og spurte når vi skulle ut. Så de pressa oss ut. Men det skal de ha, de var hyggelige ang dep. Siden vi venta på penger.

 

Lillogata 16 0484 H0103

Leilighet innredet med alt det billigste man finner på ikea, samt alt av det billigste av hvitevarer. Utleier er både gjerrig og frekk. Prøvde å holde tilbake depositum for bytte av lås selv om vi måtte be han om å bytte lås i over 3 mnd før vi fikk beskjed om å bare kopiere opp en ny nøkkel. Opprettet ikke depositumskonto for alle leietagere. Kontrakten sier kun en person per rom, men på et tidspunkt hadde vi 3 snekkere som jobbet på sønnen til utleiers hus boende på et rom. Leiligheten har kun et bad, så dette ble jo problematisk. I påskeferien da alle var vekk fra leiligheten ble strømmen i leiligheten slått av fordi utleier hadde «glemt» å betale for strøm i 6mnd. Utleier nektet å betale for skadene og vi måtte ta dette på vår forsikring samt bruke flere timer på å skrubbe kjøleskapet og kjøpe inn ny mat, da alt var ødelagt. Vi ble også lovet en ny dusj i leiligheten, noe som aldri skjedde. Dette betalte vi 6300kr for uten strøm, noe som ble økt til 7500 da vi flyttet ut(med strøm da;) ). Rommene var 7-9kvm. Annonsert som «åpen kjøkken/stueløsning» men det er bare en 2setersofa på kjøkkenet, med en liten tv på et rullebord. Alt i alt 2/10, men bare fordi jeg hadde hyggelige samboere. Ønsker ikke å legge ved fullt navn fordi jeg er liiiitt redd for at utleier skal komme etter meg

 

Freyasdalsveien 56A 4631 H0000

Utleier var grei og hjelpsom helt til vi flyttet ut. Krevde mye penger for ‘skader’ som var vanlige sliteskader når flere personer bor i en leilighet. Var også ting som var ødelagt da vi flyttet inn. (Dette prøvde han også å få oss til å betale for da vi flyttet ut, men vi hadde heldigvis dokumentert skadene før vi flyttet inn). Han tok seg inn i leiligheten uten at vi visste om det og derfor uten samtykke (Det er brudd på husleieloven). Anbefaler ikke å leie hos denne utleieren.
Forresten: Det ene soverommet er ved siden av en barnehage og det er veldig lytt. Ikke så koselig å våkne til det klokka 9 på morningen.

 

Slemdalsveien 30D 0371 H0000

Leiligheten er i en kjempefin lokale, og kommer med egen lite hageplass.
Huseierene ga meg aldri strømregningene i løpet av de 3+ årene jeg bodde der. Endelig etter 3+ år fikk jeg en regning på ca 47000 kroner, uten at de var villige til å svare spørsmålene mine om hvordan en så lite leilighet kunne ha fått så høyt strømforbruk, og hvordan stå det strømforbruk der i månedene hvor jeg var ikke i Norge engang. De var ganske hands-off, som var bra for meg i starten, men betydde det at de fullførte sitt ansvar mtp opprettholding osv. Plutselig bedt meg å flytte ut, og begynte å klage om ting som de hadde aldri sagt noe om før. Virkelig ødela forholdet og tro.

 

Søren Årstads vei 8 4011 H0101

Utleier var lett å få tak i før jeg flyttet inn, men så fort jeg flyttet inn var han umulig å få tak i. Hadde ingen problemer med betalinger, men han manglet oppfølging på problemer i leiligheten. Parketten var løs, vasken på badet begynte å henge og viste tegn til svikt, råte i flere av vinduene,
og et generelt problem med fuktighet i leiligheten, noe som ble forverret av at det var dårlig ventilasjon på badet. Er i tillegg dårlig isolert og ingen andre varmekilder enn gulvvarme, dette gjorde det ikke bare kaldt, men økte strømregningen.

Beliggenheten er ypperlig, spesielt for studenter, men anbefaler å styre unna.

 

Herslebs gate 19 0561 H0903

Dette er den ekleste leiligheten jeg noen gang har bodd i. Også den minst seriøse utleieren en kan finne, bare lureri! Fraråder alle å flytte inn hit. Utleier løy om bildene i annonsen, var en helt annen leilighet enn det som ble vist på finn.

 

Engelandsvegen 9 2819 H0101

Bodd i engelandsvegen i nesten 3 år. Utleier er *(tekst fjernet av revju.no pga for mye personlig fokus)* som oppholdet seg i Filippinene store deler av året. Når han er hjemme, flyr han stort sett rundt og søker noen å prate med uten og ha peiling på vedlikehold. Overført alt ansvar til sønn i Oslo. Noe som er veldig skummelt når det er noe mer alvorlig. Hadde problemer med strømmen. Da måtte han kjøre fra Oslo til Gjøvik for å låse seg inn i leiligheten over. Hadde det ikke vært for at sikringene til slutt gikk, kunne det ha gått verre. Når en ser standarden til deres håndverker skjønner en hvorfor det skjer mye med strømmen. Elektrikeren mente det var normalt at varmtvannsforsyning røyk, elektriske anlegg tok fyr og tok seg tre timer og skifte en enkel lyspære.

 

Agmund Bolts vei 40 0664 H0101

Betalte 6000kr for å leie rom hos utleiere, ca 10 kvm. Var ny student og hadde ikke så mye erfaring på leiemarkedet. Bodde hos et par, som hadde soverom ved stuen. Rommet mitt var i gangen (det var dør inn til stua fra gangen, som oftest sto lukket). Bad og kjøkken var greit, alt var forsåvidt helt greit praktisk bortsett fra at 6000 er mye penger for et rom på 10kvm. Problemet her var utleierne.
Etter et par måneder begynte de å krangle høylytt og noe voldelig flere ganger i uka. Når de krangla var det skriking, gråting, smelling av dører, bestikk som ble kasta, skuffer og skap som ble tømt, og i noen tilfeller ting som ble knust. Jeg så aldri noe av dette med mine egne øyne, da jeg ofte ikke tørte å gå ut resten av kvelden for å gå på toalettet eller gå på kjøkkenet når jeg visste de hadde krangla. Jeg lå som regel i senga og gjemte meg store deler av dagen når jeg var hjemme, siden jeg aldri visste når krangler kom til å oppstå. Jeg likte ikke å ha venner på besøk, og følte ikke jeg kunne være så mye hjemme som jeg ønsket da parret åpenbart var ulykkelige og kunne finne på å krangle når som helst. Noen ganger hørtes det ut som mannen i forholdet var voldelig, og at dama løp unna gjennom hele leiligheten. Jeg hørte flere ganger «Du tok kvelertak på meg» og «Du er jo helt syk i hodet».
Jeg bodde der i over et år da jeg synes det var vanskelig å si ifra om, og jeg ikke hadde mulighet til å flytte midt i studieåret. Det ble så ille at jeg ventet med å dusje å gå på do til de hadde lagt seg. Jeg kjøpte tørrmat og tubeost som jeg hadde på rommet så jeg slapp å bruke fellesarealene. I og med at jeg aldri SÅ noe kunne jeg ikke anmelde en av de noe sted, og jeg følte jeg ikke kunne kontakte noen.
De er nå gift etter hva jeg har sett på facebook. Om det fortsatt bor et par i sent 20åra/tidlig 30åra med ariske trekk, som begge har mastere i litt «uvanlige» ting, som har bodd i flere asiatiske land, i Agmund bolts vei 40 H0101- så styr unna hvis du har en vaklende psyke eller blir redd/dårlig av at folk skriker og kjefter og smeller.

 

Herman Foss’ gate 9 5007 H0201

Badet ble pusset opp før vi flyttet inn august 2019. Vi måtte derimot mase i 3 uker på å få nøkkel til baderomsdøren, og endte opp med å måtte kjøpe den selv da utleier ikke svarte en gang. Han insisterte også på å ha hatt et vaskefirma der før vi flyttet inn, men det var ikke vasket i det hele tatt.

På grunn av corona flyttet 3 av oss ut relativt tidlig, og da vi ikke ville la andre flytte inn på vår regning ble utleier sur og vanskelig. Det endte opp med at vi måtte leie inn et vaskefirma på grunn av at den nye dusjen lekte og det kom kalkmerker på flisene. Etter X antall forsøk på å få dette bort, og uten hell. Så mente utleier at det var vår feil den nye dusjen lekte og at merkene måtte bort. Men da vi spurte om hvordan så visste han ikke selv. Han la seg også ned på alle fire på soverommene for å kjenne om det var støv på gulvet.

Så om du skal leie her. Ta bilder av absolutt alt, og ikke forvent å få noe svar fra utleier.

 

Gamle Songevei 99 4842 H0000

Kjæresten min leide leilighet i kjelleren her. Flyttet inn til han ganske fort etter vi ble sammen. Det var fuktig og mugg i veggene. Huseier snek i vinduene og banka på flere ganger daglig fordi han var så nyskjerrig. Så fort han så oss kjøre inn i innkjørselen kom han løpende ut, ville se hva vi hadde kjøpt osv. Fulgte etter foreldrene mine for å prate med de… han låste seg inn helt uten grunn og ga oss rundt 1 time forvarsel før han skulle ha gjennomgang av leiligheten. Han var spydig og utrolig frekk. Han sa det var lov med dyr men Når kjæresten min fikk seg hund nektet han å slippe han inn i leiligheten før han kvittet seg med den. Vi ble så lei at vi sa opp leiligheten, noe han ikke likte særlig godt. Han tok prisen opp i oppsigelsestiden. Vi bestemte oss for å flytte til foreldrene mine til vi fant et nytt sted.. da vi kom tilbake for å pakke hadde han byttet lås og kastet så og si alle tingene våre. Vi fikk to pappesker med ting tilbake. Ikke sofa, seng, hvitevarer osv:-)))

 

Colletts gate 4B 0169 H0101

Husker ikke nøyaktig når vi bodde her, men det var vårt første studentkollektiv og blåøyde som vi var trodde vi det å leie privat skulle var null problem. Fikk imidlertid store problemer med utleier og måtte til slutt ta saken til forliksrådet med advokat da vi skulle flytte ut, fordi de hevdet at vi hadde forårsaket en rekke skader på leiligheten som var der når vi flyttet inn (men som vi selvfølgelig ikke tok bilde av da, naive som vi var).

 

Bernt Knudsens vei 52B 1152 H0000

Leiligheten var lagt ut med beskrivelsen av å være lukseriøs og som en hotelsuite, men viste seg å være sokkelleiligheten til en stor enebolig. Da jeg kom på innflytningsdagen var det matrester i kjøkkenskapene, inntørkede matrester på serviset, seige fettrester i stekepanne og kjeler, kjøleskapet var i ustand, fryseren var ikke aviset, gardinstanga datt ned da jeg prøvde å dra fra gardinene og da jeg skulle henge jakka mi på kroken i gangen, viste det seg at den var helt løs og datt rett ut. Videre var det også noen lys på badet som hadde gått, som utleier påpekte og lovet å bytte. Hørte aldri noe mer om dette.

Jeg påpekte den manglende utvaskingen til utleier i en tekstmelding, hvorpå jeg fikk en melding tilbake om at han var klar over at det ikke var helt vasket ut, og fortalte at han hadde stått i flere timer og vasket tidligere den dagen jeg flyttet inn. Videre nevnte jeg at alt av kjøkkenutstyr var ubrukelig, så jeg satt det til side og kjøpte inn eget nytt, fordi jeg ønsket ikke å bruke det som var der. Han svarte at jeg skulle kjøpe inn og ta vare på kvittering slik at han kunne sette over til meg i etterkant. Da jeg hadde kjøpt inn sendte jeg en melding der jeg informerte om dette, men fikk ingen respons.
Da jeg skulle avvise fryseren tok det meg nesten en hel dag (dette var en liten fryserhylle inne i et lite hybelkjøleskap) fordi jeg ble så kvalm at jeg måtte ta mange pauser. Inne i isen jeg fikk vekk fant jeg hår, og noe som liknet på en kyllingbit. Døra til fryseren var i tillegg ødelagt, noe utleier sa han skulle se på men aldri gjorde, og til slutt fikk jeg låne en separat fryser av foreldrene mine, slik at jeg i det minste hadde en.

Ved innflytting fikk vi også spørsmål om det var mulig at vi kunne passe det minste av barna i huset av og til. Etter ca. tre måneder fikk vi forespørsel om vi kunne passe dette barnet, som var i barnehagealder, i en uke mens utleier reiste på en ferie hvor det ikke var mulig å ha med barn. Unge, naive og relativt overumplet av denne forespørselen godtok vi da det ikke virket som det egentlig var en mulighet å avslå. Fikk litt avslag i husleia for å passe barnet deres i 5 dager.

På sommeren, en av de sommrene som var helt sykt varme, kjøpte vi inn to hagestoler for å kunne sitte litt ute. Dette var en liten flekk med plen bak huset ved siden av garasjen og boden, der ingen noensinne var fordi de hadde en stor hage på andre siden av huset. Fikk klar beskjed om at husleia vi betalte ikke inkluderte plenen utenfor døra vår, men at vi til nøds kunne bruke den når det var som varmest.
De hadde også masse arbeidere der om sommeren, som bråkte noe helt sinnsykt rett utenfor vinduet vårt fra tidlig på morgenen. I samtalen hvor utleier informerte oss om at dette arbeidet kom til å bli utført i løpet av sommeren, presterte han å si «vi leier inn noen polakker» gjentatte ganger i løpet av en samtale på 5 minutter.

Vi klarte å komme oss ut av kontrakten noen måneder tidligere enn forventet, da boforholdene var uholdbare, både i forhold til selve leiligheten og når det kom til forholdet til utleier, som ble kjipere og kjipere med oss, kamuflert av å være jovial. Da vi flyttet ut begynte han å pirke på flere av problemene som allerede hadde vært der da vi flyttet inn, som for eksempel gardinstanga, fryseren og lysene på badet som han hadde sagt han skulle fikse da vi flyttet inn et år i forveien.
Da vi ikke hadde hørt mer om kjøkkenutstyret og heller ikke fått penger for det, tok vi det med oss og satte tilbake det gamle, hvorpå vi fikk spørsmål om hvor vi hadde gjort av kjøkkenutstyret vi hadde kjøpt inn. Etter utflytting, utvasking og og godkjent befaring, avtalte vi over melding at han skulle sette over depositumet (som var på en vanlig brukskonto), og gi meg beskjed når han hadde gjort det. Etter nesten to måneder, med krangling over en fjernkontroll de ikke fant og dermed mente vi hadde tatt med oss med påfølgende krav om at dette skulle komme ut av depositumet, ble depositumet satt over, uten renter.
Videre fikk jeg bokontroll av lånekassen påfølgende år, men da leiekontrakten hadde blitt borte i flyttekaoset, var jeg nødt til å sende en forespørsel til utleier om han enten kunne sende meg en kopi av kontrakten eller en signert uttalelse om at jeg hadde bodd der i det aktuelle tidsrommet. Etter gjentatte forsøk på kontakt uten noe svar, innså jeg at jeg måtte prøve å finne alle mulige andre måter å dokumentere at jeg hadde bodd der i det aktuelle tidsrommet, og dette er noe jeg fremdeles styrer med i dag, 1,5 år etter bokontrollen, kun fordi han ikke gidder å skanne et dokument eller skrive noen linjer om at jeg leide av dem.

I etterkant fant vi annonsen deres ute på finn.no igjen, med forespørsel om at den som leier kan få nedsatt husleie eller bo der gratis mot at man vasker for dem og passer barnet deres.

 

Ulovlig

Løbergsveien 48 5054 H0000

Høy standard på huset. Useriøs og kynisk utleier. Utnyttelse av unge studenter. Holder ikke det som loves ved innflytting. Utleier er selektivt tilgjengelig – svarer kun raskt om det e noe som gagner han selv. Når noen av oss hadde spørsmål om andre ting tok det uker før vi fikk svar om vi i det hele tatt fikk svar. Purret på rømningsvei/brannstige årene jeg bodde der, men ingenting skjedde. Huset er dermed en dødsfelle for 5 av 9 soverom dersom en brann skulle oppstå. Mye problemer med å få tilbakebetalt depositum, dette hendte med alle de andre utflytterne mens jeg bodde der også. Fikk ikke renter, så mistenker sterkt at deposotumspenger ikke blir satt på egen depositumskonto. Nærmest ingen oppfølging av utleier i den grad at saker som var hans ansvar å fikse ikke ble gjort, ellers tok det flere måneder før det ble gjort. Ansvarsfraskrivelse på høyt nivå. Anbefaler ingen å gå inn i et leieforhold med denne utleieren.

 

Jadarvegen 22 4365 H0000

Jeg bodde i dette leilighetskomplekset å ser nå at hvor jeg budde i brygget er ikke enn gang oppgitt som adresse. Personlig synes jeg at dette er en plass ingen bør bu. Vi betalte for internett, vi fikk bare internett i halve leiligheten. Som gjor at vi måtte vær en viss plass i leiligheten for å få internett. Vi var heldige om vi fikk internett da. Vi sa i fra i 6 måneder om at det vi hadde skrevet under på i kontrakten angående internett fikk vi ikke. Vi var noen ungdommer som bodde der å vi ble ikke tatt seriøst i det hele tatt. Vi ble anklaget for flere saker som hærverk, når vi ble anklaget for dette så spilte vi bare just Dance. Når vi flyttet inn så var det mye som var ødelagt som de hadde skjult på visningen. Den var heller ikke vasket ut, men var det på visningen. Vi ble også fortalt at leiligheten var godkjent noe den ikke hadde blitt.Når vi da hadde flyttet inn så fant vi mugg i leiligheten. Hele bygget er i betong, og hadde masse vinduer som gjord at på vinteren var det minusgrader inne. Vi hadde heller ikke enn brannsikret balkong noe de hadde sakt det var.

 

Sverdrups gate 18 0559 H0401

Bindende kontrakt uten noe mulighet for å avslutte, dyre rom som har ok standard, 7 mennesker i kollektiv med lite kjøkken kun et lite bad som har do, dusj, vaskemaskin etc. Ingen fellesarealer. Tar utrolig lang tid før ting fikses, utleier glemmer og glemmer at komfyren er ødelagt, noe som var igjen fra forrige runde med kollektiv. Mange irriterende momenter. Ingen innsats for å sette sammen et godt kollektiv, her var det bare førstemann til mølla, trenger ikke fortelle noe om deg selv eller tidligere leieforhold, bare kunne betale leie så er du inne.

 

Gjøvikvegen 1182 2820 H0000

Utleier er noe av det værste jeg har vært borti. For å gjøre en lang klage kort:
Fikk ikke ha overnattingsbesøk! Fikk ikke lage noe som helst støy som utleier som bor over kunne høre. Ble kjeftet full av utleier fordi noen skiftersteiner på 20×10 cm hadde veltet (av vinden), gikk inn i leiligheten når ingen av oss 3 var hjemme. Lukter parfyme på badet når vi kom hjem, og døra var ulåst (låst når vi dro), innrømmet selv å ha kastet ut alle leietakere han noen gang har hatt. Forfalsket underskrift for å få ut depositum som vi ikke ble enige om etter (Usakelig) utkastelse.

 

Brøsetvegen 27 7045 H0000

Min vurdering av Brøsetvegen 27, 7045 Trondheim. 20m2 hybel.

I forbindelse med studier i Trondheim måtte jeg på jakt etter et sted å bo. Gjennom hybel.no laget jeg en annonse der jeg presenterte meg selv, studiet jeg skulle starte på og eventuelle referanser. Jeg ble kontaktet av en eldre dame som hadde en hybel til leie. Grunnet situasjonen med covid-19 og bosatt langt vekke fra Trondheim, ble en visning gjort gjennom bilder og telefonsamtale.

Selv om studiet ikke begynte før midten av august måtte jeg betale leie allerede fra 01.07.20 på kr 6000. Da studiestart og reise til Trondheim ble et faktum, flyttet jeg inn i Brøsetvegen 27 på Strindheim. Etter en lang kjøretur på 12 timers, fikk jeg en kjapp gjennomgang inne og rundt huset. Da jeg så en brannstige fra loftet i 3. etg, spurte jeg om denne var for meg, men den var avstengt og kun til bruk fra 3. etg, som var avstengt, og alle vinduer og dører var alarmert.
Kommentar fra utleier var da: «hvis det skjer noe får du binde sengetøyet sammen og hoppe ut av vinduet». På bakken under mitt vindu var det et kjellervindu (lysgrav), altså en ugrei landingsplass i en eventuelt stressende situasjon muligens i mørket.

Neste morgen oppdaget jeg på mitt værelse og på badet «busemenn» smurt på vegger.
Forholdene i Brøsetvegen 27 er som følger: en egen adskilt leilighet i kjeller, og 2 utleierom (hybler) med felles bad i husets 2. etg, med felles bruk av kjøkken i 1. etg. Ytterligere rom, samt 3 etasje var avlåst + alarmert ….

Vi to på hvert våres rom hadde ikke tilgang til kjøleskapet m/frys på kjøkkenet og måtte ha hvert vårt lille kjøleskap på rommet. Måtte derfor bære kjøleskapsinnhold opp og ned en etg ved matlaging. Kjøleskapet på kjøkkenet og frys er disponert utleier og er markert med hennes navn.
Jeg som leietaker burde ha reagert på dette, men jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at utleier skulle frekventere huset så ofte som hun gjorde – uvarslet.
Huset hadde ingen fellesrom da stuen var avlåst og alarmert til utleiers frie bruk. Meget frie bruk.
Utleier var på plassen stadig vekk, morgen som kveld og man kunne til enhver tid møte på henne når man trodde man var alene i huset.

Etter 4 dager sa jeg opp på grunn av forholdene. Videre kommunikasjon ble helt annerledes enn tidligere og den eldre damen var slett ikke så koselig lenger.
Hun svarte sjelden på henvendelser, og de få hun svarte på kom veldig sent. Jeg tilbød meg å hjelpe til med å skaffe ny leietaker, men det var ikke aktuelt.
Selv om hun nektet, lagde jeg utleie annonse på finn.no og hybel.no.
De henvendelser som kom fra andre interesserte svarte hun aldri på eller forklarte at hun ikke hadde noe å leie ut.
Månedene frem mot november ble lange og krevende ettersom hun var svært lite imøtekommende og truet både med kommune, namsmannen og prikker på rulleblad.
Det å bli utsatt for en utleierhai som ikke ser løsninger, men bare ønsker å krangle unner jeg ikke studenter eller andre å bli utsatt for.

 

Oscars gate 14 0352 H0202

Stor leilighet, men ganske dårlig kvalitet og en ikke så trivelig huseier. Kastet oss ut en måned før oppsigelsestiden og mente vi hadde sagt ja til det. Da hadde han allerede signert kontrakt med noen andre en måned før vi egentlig skulle flytte ut, uten å fortelle det til oss.

 

Bekkefaret 3 7504 H0000

Husverten virket som tidenes koseligste til å begynne med. Flyttet inn på dagen da det hastet, og ventet med kontrakt i en uke, da hun ikke hadde den klar. I det jeg skal skrive under informerer hun om at hun må ha tilgang på bod i leiligheten og strømskap. Hadde jeg visst dette før jeg flyttet inn, hadde jeg valgt et annetsted, men følte det var for sent. Konflikt begynte da hun mente jeg hadde besøk for ofte, og klagde på at jeg ikke spurte om lov(til å ha besøk i min egen leilighet?!). Hun klagde på for mange overnattinger, og sa vi brukte mer strøm når vi var to. Jeg informerte om lovverket, og sa jeg betalte for strømmen, og dermed gikk ikke dette noe utover de, men det var ikke godt nok. Så begynte hun å gå inn i leiliheten, både når jeg lå og sov, ikke var hjemme, eller satt hjemme og ville ha fred. Går rett inn om man ikke åpner når hun banker på. Dette skjer nesten ukentlig! Gikk inn på badet med når jeg var på butikken, og ei venninne sto i dusjen. Da jeg konfronterte henne og sa dette ikke var greit, var jeg vanskelig og kunne bare flytte ut, da hun har full rett til å sjekke at badet mitt er vasket siden jeg ventet familiebesøk. Aldri et tema å få privatliv! Det som var dråpen var at naboen hadde blitt informert at jeg var lesbisk, siden jeg hadde så mange(2) venninner på besøk i perioden. Selv hvis jeg var lesbisk, så er det ofte informasjon man ikke vil at skal spre seg? I utflyttingsperioden ble jeg kalt en løgner da jeg ikke ville fortelle hvilken nabo jeg hadde pratet med, og alle konfliktene vi har hatt husker hun ingen ting av.

Leiligheten i seg selv er meget utdatert, men funker om man har litt trang økonomi. Litt mugg i gang ved vaskemaskin, dette dekt til med et teppe og ikke vist fram under visning. Ekstremt dårlig lydisolert, så man hører alle samtaler og hver minste bevegelse fra overetasjen. Strømforbruket ble doblet fra sommer til høst, så muligens enda værre når vinteren kommer.

 

Ospelivegen 38 2100 K0101

Tja.. Hvor skal jeg starte?
Flyttet inn i leiligheten og hadde da et godt inntrykk av både leilighet og utleier. Etter en stund sluttet badevifta å virke. Jeg sa i fra om dette til huseier, dette har til dags dato ikke blitt fikset.
Noen måneder etterpå skulle jeg tørke støv av en taklampe, og oppdaget da at det var noe på veggene som kan minne om «Heksesot». Da bestemte jeg meg for å ta en helvask av gulv, vegger og tak. Da jeg drar frem sofaen ser jeg at det er mugg opp over veggene. Etter nøyere gjennomgang finner jeg mugg i vinduskarmer og på bad også. Sier ifra om dette, får beskjed om at dette hadde ikke vært et problem tidligere og ber meg prøve å vaske det vekk, noe jeg gjorde.
I oktober i år løsner vasken på badet fra veggen. Kjæresten skulle bytte batteri på badevekten, han la den på kanten på vasken og presset batteriet ned, og dermed lå underskapet på gulvet. Sender melding til huseier om dette og h*n kommer for å se på det, og sier at en fagmann skal komme å bedømme hvem som har skyld i dette, om det skyldes en overbelastning eller om det har noe med montering å gjøre. Noen dager etterpå sier han at han har hatt en «rørlegger kompis» til å se på det, og det var helt klart at det skyldtes en overbelastning og jeg kom til å få regningen. Jeg sende en melding til han og skrev at jeg ikke var enig i det da jeg hadde forhørt meg med fagfolk og sendt de bilder av montering, og da hentyder h*n at jeg har hatt samleie på vasken som har ført til at denne har løsnet. H*n spør om han skal ordne fagfolk eller om jeg skal gjøre det, jeg svarer at jeg ordner selv. H*n ber om dokumentasjon på jobben som blir utført og at vedkommende skal ha faglig kompetanse. Vedkommende har prøvd å kontakte huseier i ettertid for å avgi dette, kun fått en tommel opp til svar. Jeg sa opp leiligheten samtidig og fikk en tommel opp til svar. Nå har jeg flyttet ut og får ikke tilbake depositumet mitt. Det skjedde en hendelse for ca 1. år siden som jeg sa at han kunne trekke fra depositumet den dagen jeg skulle flytte. Nå sier han at han må få pris på det som ble byttet før han kan gi meg depositumet. Jobben ble utført for rundt et år siden, så det er merkelig at h*n ikke har fått en pris på dette enda. Jeg har bedt om å få tilsendt en kvittering på dette, og etter det har jeg ikke fått noe svar. Jeg føler flere ganger at h*n har prøvd å lure meg, så det er godt å ha kommet seg ut herfra

 

Anton Jakobsens veg 18A 9020 H0202

Dårlig opplevelse med utleier da de ikke likte at jeg hadde kjæresten på overnattingsbesøk en gang i blant. De hadde i tillegg urimelige begrensninger i kontrakten. Endte i Forliksrådet hvor jeg vant hele saken.

 

Vossegata 27 0475 H0102

Saken er at det er en veldig utilgjengelig utleier som virker veldig useriøs ved henvendelser. Eneste grunnen til at service er 3 stjerner er pga. en vaktmester som hjalp oss så godt han kunne og var mye mer tilgjengelig enn huseier som aldri besvarte mails eller telefoner. Dette bygget er 1 av 4 andre som er «oppusset» asylmottak. Du deler dette bygget med 11 andre + 3 (?) i en lofteetasje. Du deler 3 dusjer, 5 toaletter og et smalt dobbelt kjøkken. Kaoset på kjøkkenet varierer veldig med hvem du bor med såklart, men med 11 mennesker blir det definitivt en god mengde kaos spesielt når det er kun en fungerende oppvaskmaskin. (var hovedsakelig to, men de har tatt ut strømmen på den andre grunnet dårlig strømkapasitet, det har de også gjort med en vaskemaskin). En annen ting de ikke forteller deg er at du må ha egent kjøleskap på rommet ditt. For er ikke plass på kjøkkenet og ikke lov i fellesarealer.
Det er vaskedamer der som gjør en -Ish jobb, så du slipper vaske sjæl. men lukten av klor og salmiakk vil følge deg 3 dager etter vaskingen som skjer 1 gang i uken.
I kontrakten er det viktig å bemerke seg » Leietaker aksepterer at det foretas to rengjøringer i året av utleier på 2 stk ovner på felleskjøkkenet. Det vil komme en avgift på kr 100 per rengjøring for dette.» Det vil si at når du flytter ut, krever de at hver og en skal betale 400 kr fordi vaskedamene har vasket to stekeovner to ganger i løpet av 1 år…

Når du flytter ut står det slik i kontrakten:

«Leietageren skal for egen regning sørge for istandsettelse og grundig rengjøring før boligen fraflyttes. Dette gjelder både gulv, vegger, tak, vinduer, kjøkkeninnredning og skap.»
Når jeg overleverte romnøkkelen min og de gikk over rommet, krevde de 500 kr for skjolder og flekker på veggen og 400 kr for en ripe samt de 400 kr til vaskedamene. Dette er bildene de sendte ved av de ripene jeg skal ha påført (kun den ene hvite ripen var min feil). Det som også er litt rart var at alle de andre som flyttet ut samtidig som meg, hadde også fått samme melding og lignende krav…

I starten av November mener jeg, var det tre godt voksene Litauere som flyttet inn på rommet ved siden av mitt, et rom på 14 kvm. De var arbeidere som ikke kunne noe norsk eller engelsk som gjorde det vanskelig å kommunisere problemet rundt hygiene bla. som ble ble et enda større problem når Convid – 19 situasjonen begynte for alvor i Mars. Vi sendte flere melding til huseier om dette, hvor vi bare fikk beskjed om at de skulle flyttes innen to uker. De flyttet ut i april. Dette er uakseptabelt ettersom det skulle være et kollektiv for studenter, attpå til at det var tre som bodde på samme rom.

Oppholdet i Vossegata har ikke vært særlig hyggelig, det har vært lekkasjer, mye rot, iskaldt om vinteren grunnet gamle radiatorer som ikke klarer varme opp fellesareal eller rom. (kun noen rom hadde fått installert elektriske. Vi andre som hadde radiatorer fikk ikke lov til å ha ekstra varmeovner grunnet strømkapasitet og brannsikkerhet..) Det har vært dårlig kommunikasjon med utleier og mange ting som ikke blir vedlikeholdt. (utgangsdøren hang så vidt på hengslene, sofaene var tilgriset allerede før vi flyttet inn, vaskemaskin og oppvaskmaskin som ikke kunne brukes, er noen av tingene) Så alt i alt, verste stedet jeg har bodd hvertfall.

 

Deichmansgate 150 3924 H0000

Dette er en kjellerleilighet som ikke er godkjent for utleie, selv om huseier sier at den er det. Det er aldri blitt utført noe radonmåling eller fuktmålinger i leiligheten, det er ingen godkjente rømningsveier eller noe som helst form for lagringsplass. Det kryr av sølvkre i leiligheten og den er ekstremt fuktig. Det finnes heller ikke noe form for lydisolering, noe som blir ekstra merkbart da huseier som bor over tar null hensyn og bråker noe vanvittig til alle døgnets tider. Strøm er ikke inkludert i leien, men siden leiligheten ikke engang er registrert får man ikke strømregningen selv, huseier sender bare ett beløp på sms og forventer at man betaler den summen. Strømregningene startet relativt normale, men ble bare høyere og høyere, noe vi syntes var veldig merkelig da strømforbruket vårt var det samme og strømprisene hadde faktisk sunket. Etter at huseier kjøpte seg elbil ble strømregingen over dobbelt så dyr som måneden før. Det hele endte med at vi nektet å betale før vi fikk en faktisk regning der utgiftene ble ordentlig dokumentert (noe vi aldri fikk)

 

Utilgjengelige utleiere

Gøteborggata 9 0566 H0301

Utleier kunne ikke brydd seg mindre, vannlåsen under vasken på badet var hengt opp med sportsteip. Ette jeg flyttet ut, sluttet avløpet i dusjen å funke, de som fortsatt bodde der ga øyeblikkelig beskjed til huseier, han brukte 2,5 måned på å gjøre noe. Han er håpløs å få tak i og nektet å svare oss på telefon, og svarte oss ikke bevisst, tok ikke telefonen da vi ringte men svarte da vi ringte fra andres nummer. Var mugg flere steder i leiligheten. Målte 2°C på rommet mitt på vinteren.

 

Fagerheimgata 24 0475 H0407

Flyttet hit første året jeg skulle studere i Oslo. Vi var da 4 kompiser fra Ålesund som desperat trengte et sted å bo. Leiligheten så nokså fin ut på bilder, var helt ok pris og grei beliggenhet. Vi tenkte dette var en god løsning. Når vi ankom leiligheten var den meget skitten, men ellers var den som forventet i starten. Etter en liten periode fikk vi beskjed fra noen naboer om at det var veggdyr i blokken, og at vi burde sjekke opp dette. Problemene begynte her når vi prøvde å få kontakt med leieboer. Han svarte aldri på mail/telefon, og vi måtte fysisk prøve å møte på han når han var i blokken.

Senere ut i leieperioden ble vi beskyldt for å ha forårsaket vannskader på kjøkkenet, fikk dermed en stor faktura. Dette nektet vi å betale og måtte leie inn egen rørlegger for å bevise at det var gamle kjøkkenrør som ikke holdt standaren og hadde skapt lekkasjer. Helt håpløst opplegg fra en såkalt «profesjonell utleier».

Ellers har leiligheten gode kollektive forbindelser og beliggenhet, men ikke la dere lure av dette. Det kommer garantert til å oppstå problemer med utleier og det blir ikke en fint år i Oslo. Kort og enkel anbefaling: Ikke flytt inn her og ikke lei noen andre leiligheter av samme utleier, husker dessverre ikke navnet i farten.

 

Rosenborg gate 22 7043 H0301

Bodde her i et halvt år. Utleier er umulig å få tak i ofte, og bryr seg lite om leiligheten. Den har forfalt og skal nå leies ut til økt pris uten stue fra høsten av. Kjøkkenet er veldig lite og det vil bli et stort logistikkproblem å skulle være 6 stk som trenger 3 måltider om dagen. Badet lider av fuktskader. Det er ekstremt lytt mellom rommene, noe som gir lite privatliv. Ting faller fra hverandre. Vann renner gjennom badromsveggen. Er snakk om at baderom skal utbedres, men etter våre erfaringer vil ting gå i stykker og det kan ta månedsvis før det blir gjort noe med. Vi betalte 5500kr måneden, og strømmen var oppe i 800kr per pers på vinteren. Nå skal de ha 5700,- per rom. Du finner MYE bedre når du uansett må ut med nesten 6300kr i måneden uansett. STYR UNNA. Leiligheten er 4 venstre, men er registrert som 301.

 

Gildevangen 5 6856 H0101

Veldig mye støy fra gaten. Kranglete utleier som er umulig å få tak i etter innflytting, ting som skal bli fikset skjer aldri.

 

Kontrakter

Thor Olsens gate 7B 0177 H0101

Helt okstandard på leiligheten med tanke på pris. Betalte 7200,- for et rom på 15 kvadrat og beliggenheten er super. Badet var ganske slitent og det var fuktskader, ettersom vifta ikke fungerte ordentlig. Litt mørk leilighet ettersom leiligheten ligger i 1.etasje, og veggene var malt mørkegrå. Det var fire soverom totalt og det var stor forskjell på størrelse på rommene. Det var ganske lytt mellom rom, samt ut i fellesarealet. Det var en stor bod i kjelleren som tilhørte leiligheten, men var fylt med ting fra tidligere leietakere. Det var røykvarsler på kjøkken/stue og gang, men ikke på hvert av rommene. Brannslukkeren var gått ut på dato, noe vi informerte utleier om. Han fikset aldri dette.
Utleier var ikke veldig samarbeidsvillig. Han var surrete og gikk tilbake på ting vi ble enige om flere ganger. Kontrakten min var ikke mulig å si opp før etter 9 måneder, men etter å ha bodd der en måned fikk jeg beskjed om at de ønsket å selge leiligheten og om vi kunne komme til enighet om at jeg kunne flytte ut. Dette hadde vært en utleieleilighet i mange år og utleier hadde ikke inventarliste eller sjekket hvordan det så ut etter hver leietaker som flyttet ut. Resultatet var at det var en ganske skitten leilighet, samt at ting som opprinnelig var der manglet og nye ting hadde blitt lagt igjen. Vi fryktet at vi kom til å få skylden for mangler, så vi lagde en lang liste over mangler vi fant. Vi sendte listen til utleier og ønsket at han skulle frita oss for ansvaret for manglene, noe han i utgangspunktet ikke ønsket å gjøre. Etter vi nevnte vi snakket med advokat, sa han at vi var fritatt ansvaret for manglene vi hadde nevnt. Når vi hadde flyttet ut fikk vi likevel ansvaret for at nøkkel til rørfordelingsskap manglet, selv om en av de andre jeg bodde med hadde nevnt at den manglet for lenge siden (nevnte også at dette ikke var noen av de som bor i leiligheten sitt ansvar) og utleieren hadde sagt seg enig i at dette ikke var vårt ansvar. Utleier nektet for at han noen gang hadde sagt det. Har lært at alt bør avtales skriftlig med utleiere ettersom det var tidkrevende å komme til enighet.

 

Øvre Langgate 51D 3110 H0000

Det er mugg i veggene som er malt/tapetsert over som er helseskadelig og lukter forferdelig. Spesielt i stuen og på kjøkkenet. Fikk beskjed om at kjøkkenviften må stå på til enhver tid for at muggen ikke skulle forverres uten noen planer om å fikse opp i det.

Den somaliske foreningen flyttet inn som naboer rett etter vi flyttet inn. Uten at det egentlig er et problem i seg selv ble støynivået ekstremt. Det var roping og bråk hver eneste kveld. Sa i fra til huseier flere ganger som skulle gi beskjed, men lite skjedde.

Det er ingen vinduer på soverommene, kun verandadører, og dårlig ventilasjon og ingen isolering. Det er en loftsbod fra det ene soverommet som har null isolasjon(man kan faktisk se utsiden fra gulvet) som gjør det ekstremt kaldt på vinterstid.

Det er ingen isolasjon/lyddemping i gulvet mellom leiligheten vi bodde i og den under, slik at vi kunne høre nøyaktig hva naboen sa og så på på TV-en.

Utleier fikk en venn av seg til å godkjenne leiligheten og hente nøklene da vi flyttet ut. Men insisterte på at vi ikke kunne få depositumet vårt før hun en måned senere hadde mulighet til å gå over leiligheten. Vi byttet også ut 2 slitne garderobeskap med 2 splitter nye pene garderobeskap som vi lot stå igjen, dette trakk hun oss nesten 10.000 kr for fra depositumet fordi de ikke var godkjent av hun.

Perfekt beliggenhet, men hadde ikke flyttet inn her igjen. Grunnen til at vi ikke flyttet ut tidligere var fordi leiekontrakten ikke kunne brytes før 12mnd.